Friss hírek

Brawn: Verstappen tudatosabban versenyez idén

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint szemmel látható, hogy Max Verstappen tudatosabban versenyez az idei bajnokság során, hiszen pontosan tudja, jó esélye van a világbajnoki cím elhódítására.

A bahreini és imolai verseny után a Portugál Nagydíj is a Mercedes és a Red Bull küzdelmét hozta: a futamot végül Lewis Hamilton nyerte meg Max Verstappen előtt, így a brit pilóta jelenleg 8 pontos előnyben van a hollanddal szemben.

Ross Brawn szerint Verstappennek nem kell pánikba esnie amiatt, hogy ezúttal nem tudta legyőzni Hamiltont, ám nagyon fontos az, hogy ott tudott lenni a címvédő mögött Portimaóban.

„Egyértelmű, hogy Max másképp áll hozzá az idei bajnoksághoz, mert végre bajnokesélyes autó van alatta. Megváltozott a hozzáállása, és már az egész bajnokságot szem előtt tartja” – mondta Brawn.

„És változtatnia is kellett, mert ha az ember bajnokesélyes, akkor figyelnie kell arra, hogy amikor nem ő a leggyorsabb, és olyan lehetőségek kínálkoznak, mint mondjuk egy rivális mechanikai problémája, vagy egy biztonsági autós szakasz, akkor pozícióban legyen.”

„Ha Lewisnak problémája lett volna, vagy a Mercedes hibázik Portugáliában, Max olyan helyzetben volt, hogy reagálni tudott volna. Szóval miközben frusztráló, hogy nem nyert, láthatja, hogy a Red Bull reagál, és lesznek hullámok az idei bajnokságban.”

A Forma-1 sportigazgatója szerint a következő versenyek is izgalmas küzdelmet ígérnek.

„Barcelona potenciálisan más lesz majd a körülményeket és a pályatípust tekintve. Monaco pedig szintén remek versenyt hozhat kettejük között, hiszen mindketten erősek ott.”

„Három futamunk volt három eltérő pályán, és mindegyiken remek küzdelmet láttunk Max és Lewis között, ami egy nagyon lenyűgöző bajnoki küzdelmet ígér az idei évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!