Friss hírek

Brawn: Verstappennél „leszállt a vörös köd”

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy gondolja, Max Verstappennek muszáj lesz tanulnia hibáiból annak érdekében, hogy egy napon világbajnok legyen a száguldó cirkuszban.

A holland versenyzőnek hullámzóan alakult a hétvégéje: az időmérőn két olyan kört is futott, mely elegendő volt a pole pozíció megszerzésére, ám mivel második nekifutásra nem lassított a Valtteri Bottas balesete miatt meglengetett sárga zászlóknál, 3 rajthelyes büntetést kapott.

A verseny rajtjánál aztán keményen küzdött, de összeütközött Lewis Hamiltonnal, később pedig a Bottasszal szembeni harcban defektet kapott, így a mezőny végére csúszott vissza. Végül a 6. helyen fejezte be a vasárnapi futamot.

„Max elkövetett néhány hibát, amikért nagyon nagy árat fizetett” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Az egész szombaton kezdődött, amikor figyelmen kívül hagyta a sárga zászlókat Valtteri Bottas Q3-as baleseténél, majd nyilvánosan elismerte, hogy nem csökkentette a sebességét. A vasárnapi versenyen aztán leszállt a vörös köd az első körben, amikor összeütközött Hamiltonnal a 2-es kanyarban, rögtön a rajt után.”

„Hogy tovább rontsa a helyzetét, összeszedett egy defektet valahogy az ambiciózus előzési manőver közben Bottas ellen néhány körrel később. És nagyjából ennyi is volt.”

„Nem sok vígaszt jelent az, hogy a 20. helyről felküzdötte magát a 6. pozícióba egy maratoni, 66 körös etappal a kemény gumikon. A holland megmutatta a korát, vagy éppen annak hiányát. Még mindig csak 22 éves, szóval rengeteg lehetősége van a fejlődésre.”

„Ami nagyon fontos, hogy tanuljon a hibákból – ami még egy 50 évesre is igaz, de egy 22 évesre még inkább. Meg kell nyerni azokat a versenyeket, amiket meg kell, és amiket nem, azokat nem muszáj – ahogy azt Lewis [Hamilton] is demonstrálta. Így válik világbajnokká az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!