Friss hírek

Brawn: Vettel és a Ferrari erőből lehet bajnok idén

Fotó: Singapore GP

Hiába a 28 pontos hátrány, Sebastian Vettelnek még nem szabad lemondani arról, hogy megnyeri a 2017-es Forma-1-es világbajnokságot – mondja Ross Brawn.

Vettel a szezon első felében magabiztosan vezette az F1-es tabellát, a nyári szünetet követően azonban Lewis Hamilton remek formát mutatott, és élre állt az összetettben.

Hamilton ráadásul a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon 28 pontosra növelte előnyét, miután Sebastian Vettel már a rajt után kiesett, ő pedig nyerni tudott.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azonban biztos benne, Vettel és a Ferrari a végsőkig harcolni fog.

„Messze nincs még vége az idei bajnokságnak” – mondta a szakember.

„Még 6 verseny hátravan. Vettel és a Ferrari nagyon erősek, és saját erejükből meg nyerhetik az idei bajnokságot.”

Brawn elismerte, Vettel és a Ferrari párosa a Schumacher-korszakra emlékezteti őt, melyből technikai igazgatóként ő maga is jócskán kivette a részét.

„Kétségtelen, hogy Sebastian és a Ferrari az én ott eltöltött időmre emlékeztet. Sebastian nagyban hasonlít Michaelre abban, ahogy a csapat mellett áll, és a csapat részének tekinti magát. És ugyanazt a fegyelmet és fókuszáltságot látom benne, szeretné visszajuttatni a Ferrarit a csúcsra.”

„Szoros küzdelem lesz közte és Lewis között, de ha összejön neki, akkor megérdemelten lesz bajnok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!