Költségplafon-ügy

Brawnt lenyűgözte a BGP 001 debütálása

A Brawn GP vezetője, Ross Brawn elégedettségének adott hangot csapata első nyilvános tesztprogramja után, ahol versenyzői diktálták a tempót az utolsó két napon, nem is akárhogyan.

A Brawn GP vezetője, Ross Brawn elégedettségének adott hangot csapata első nyilvános tesztprogramja után, ahol versenyzői diktálták a tempót az utolsó két napon, nem is akárhogyan.

Pont egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy megmenekült a brackley-i bázisú alakulat, és Ross Brawn veszi át az egykori Honda Racing irányítását, amely Brawn GP néven indul az idei bajnokságban.

Bár a BGP 001 egy privát teszttől eltekintve, nulla kilométerrel kezdte meg az e heti tesztet Barcelonában, kiváló tempót diktált, és jócskán maga mögé utasította riválisait, akik már hónapok óta nyúzzák idei autóikat.

Hirdetés
 

Nem csoda thát, hogy Ross Brawn elégedett csapata teljesítményével, és úgy érzi, felkészülten érkezhetnek majd meg a szezonnyitónak helyet adó Melbourne-be.

“Hihetetlenül elégedettek vagyunk a BGP 001 első tesztjével” – mondta a szakember. “A csapat nagyon későn kezdte meg téli tesztprogramját, így mindössze csak hét napot dolgozhatunk az autóval az első versenyig.”

“Ebből kifolyólag pedig leginkább a megbízhatóságra koncentráltunk, illetve arra, hogy minél több kilométert teljesítsünk. Mindkét célunkat sikeresen elértük a héten, így azt gondolom, elégedettek lehetünk” – folytatta Brawn, aki nem győzte hangsúlyozni, mennyire büszke a csapat dolgozóira.

“Az, hogy az autó azonnal megbízható volt, a csapat dolgozóinak az érdeme, akik még ezekben a nehéz időkben is éjt nappallá téve dolgoztak a brackley-i bázison. Az autó a várakozásainknak megfelelően teljesít, Jenson és Rubens visszajelzései is pozitívak, akik mindketten sikeresen teljesítettek egy-egy versenytávot.”

“További három napunk lesz a tesztelésre a jövő héten Jerezben, ahol el kell végeznünk az utolsó simításokat, hogy megfelelően felkészülhessünk az első futamra” – tette hozzá Brawn, aki korábbi nyilatkozatában célzott rá, hogy nem lepte meg túlságosan az új autó sebessége.

“Tizenöt hónap munkája van az idei autóban. Azt mondtuk, beáldozzuk a tavalyi évet, hogy már korán erre az autóra koncentrálhassunk. Amit most látunk, az hűen bizonyítja azt, amit mondtunk, hogy tenni fogunk.”

A Brawn GP a McLarennel, a Renault-val, és a Williamsszel egyetemben a jövő héten még három napon át tesztel a spanyolországi Jerezben, miközben a többiek a mai nappal befejezték téli tesztprogramjukat, és már csak a gyárban készülhetnek a március végi szezonnyitóra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brawnt lenyűgözte a BGP 001 debütálása
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!