Briatore: A csapatok nem akarnak rivális szériát - F1VILÁG.HU

Briatore: A csapatok nem akarnak rivális szériát

HIRDETÉS

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint “mindenáron” megoldást kell találni a kétszintes szabályrendszer bevezetése miatt kialakult összetűzésre a csapatok és Max Mosley között megrendezésre kerülő holnapi megbeszélésen Londonban.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint “mindenáron” megoldást kell találni a kétszintes szabályrendszer bevezetése miatt kialakult összetűzésre a csapatok és Max Mosley között megrendezésre kerülő holnapi megbeszélésen Londonban.

Bár az elmúlt napokban felreppent a hír, miszerint a csapatok már szervezkednek, és akár már a jövő évben útjára indíthatják saját szériájukat, Briatore elmondta, hogy egyikük sem szeretne szakítani a Forma-1-gyel, éppen ezért mindent el kell követniük a holnapi megbeszélésen, hogy egyezségre jussanak a szövetséggel.

“Ez egy távoli felvetés, amit mindenki el szeretne kerülni” – mondta az olasz szakember a Gazzetta dello Sport-nak, mikor a rivális szériáról kérdezték. “Nehéz helyzetben vagyunk jelen pillanatban, és mindenáron megoldást kell találnunk. Bízom abban, hogy Mosley és emberei helyes útra térnek, hogy ismét teljes lehessen a harmónia.”

A Toyota, a Red Bull, a Ferrari, és a Renault már hivatalosan is megerősítette, hogy nem adja be nevezését a jövő évi bajnokságba, amennyiben a szövetség nem változtat a költségvetési sapkás szabályon, aminek bevezetésével kettészakadna a bajnokság.

“Nem fogadjuk el, hogy a Forma-1-et olyan szabályokkal torzítsák el, amiknek nincs értelme, hogy létezzenek” – folytatta. “Az olyan új csapatok jelenléte sem kívánatos, melyek nem elég professzionálisak ahhoz, hogy részt vehessenek a bajnokságban.”

“Gondoljunk csak bele, mi történne egy olyan bajnokságban, amely a Motorsport Világtanács által jóváhagyott szabályok szerint működik, melyben a költségvetési sapkás csapatok azok előtt vannak, akik nem fogadták el a limitet – csak mert nagyobb technikai szabadságot kapnak.”

“Ez nem történhet meg. Ezzel nem csak a sport képe, hanem azok értéke is fakulna, akik pénzt invesztálnak a Forma-1-be. Semmi értelme nincs egy olyan bajnokságnak, melyben kétféle szabályrendszer létezik.”

Briatore azt is elmondta, hogy nem csak a szabályokkal, hanem azok bevezetésének módjával is komoly gond van, ugyanis az FIA-nak minden esetben ki kellene kérnie a résztvevők véleményét, mielőtt döntést hoz ilyen fajsúlyú ügyekben.

“A csapatok a Forma-1, és a nemzetközi szövetségnek mindössze a bírónak kellene lennie. A szabályokat nekünk kellene írnunk, és Max nem fogadtathatná el azokat a mi megkérdezésünk nélkül. A jelenlegi módszer elfogadhatatlan” – magyarázta.

“Az FIA minden héten megbombáz valami új dologgal bennünket: a medálrendszertől kezdve a duffúzor ügyig, ami zavarba ejtő nemtörődömségre utal. Ez így nem mehet tovább. Meg kell védelmeznünk a munkaerőnket.”

Hirdetés

“Bizonyára világos, hogy egyikünk sem szeretne szakítani az FIA-val. Ott akarunk lenni, részt akarunk venni, és védelmezni akarjuk a jövőt. Logikus és korret kormányzást szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!