Briatore: Kétlem, hogy a Ferrari nyerni tud idén

Fotó: Scuderia Ferrari
Ferrari, Melbourne, Charles Leclerc
Flavio Briatore biztos benne, hogy az idei F1-es szezon a Mercedesek párharcáról fog szólni, és a Ferrari nem tud majd beleszólni a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

Hiába domináltak a téli teszteken, a Ferrarik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elmaradtak a Mercedesektől, ráadásul a Red Bull (Max Verstappen) is megelőzte őket. Sokan arra számítanak, Bareinben visszatérhet a Ferrari erős formája, azonban Briatore szerint az olasz istálló továbbra is le van maradva fő riválisától. 

A volt Renault-főnök szerint nem biztos, hogy a Ferrari vissza tud térni az élre: 

„Nagyon nehéz lesz számukra” – nyilakozta Briatore a Radio Capitalnak. „Semmi nem változott tavaly óta. Volt három hónapjuk arra, hogy felkészítsék az autókat és a Ferrari még csak nem is zárkózott fel a Mercedes mögé.”

„Azzal, hogy a Mercedes ennyire erős, verseny csak Hamilton és Bottas között lesz” – mondta az olasz. 

„Ahhoz, hogy a Ferrari legyőzze őket, 8-9 tizedet kell javulniuk. Én azt mondom, a Mercedes továbbra is dominálni fog.”

„Igen, Ausztrália egy atipikus pálya, de ha erős vagy, akkor mindenhol erős vagy. Amikor a bocsánatkérések már az első versenyen megkezdődnek, akkor nagyon nehéz lesz a dolog.”

A kérdésre, vajon mi hiányzik a Ferrarinak a győzelemhez, Briatore így válaszolt: „Mindennek működnie kell, de jelenleg inkább egy gumibajnokságunk, mint versenyzői bajnokságunk van. A verseny annyira technológiai már, hogy a kommentátorok csak arról beszélnek, hogy gumik, gumik, gumik – nem pedig a harcoló gladiátorokról.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!