Friss hírek

Briatore: A Forma-1 a versenyzőkről kell, hogy szóljon

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore méltatta a száguldó cirkusz vezetői posztjáról nemrégiben leköszönő Bernie Ecclestone-t, egyúttal kifejtette véleményét a Liberty Media hatalomátvételével kapcsolatban is.


A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore méltatta a száguldó cirkusz vezetői posztjáról nemrégiben leköszönő Bernie Ecclestone-t, egyúttal kifejtette véleményét a Liberty Media hatalomátvételével kapcsolatban is.

A Gazzetta dello Sport című olasz lapnak nyilatkozva Briatore azt mondta, véleménye szerint Ecclestone-t nem túl elegáns módon távolították el, holott a Forma-1 kizárólag neki köszönheti, hogy ilyen magasságokba jutott.

Hirdetés
 

„Az átmenet nem volt túl elegáns. Való igaz, hogy közel állok Bernie Ecclestone-hoz. Ugyanazokat a nézeteket osztjuk a Forma-1-gyel kapcsolatban. Bernie híressé és sikeressé tette az embereket – még olyanokat is, akik nem érdemelték meg” – fogalmazott az olasz.

„Ha egy komolyabb részvényes belép, a változás teljesen normális. Eddig ez egy komoly financiális üzlet volt, de a termék milyenségéről nem sok szó esett. Márpedig a Forma-1 jelenleg gyenge. A legtöbb csapat krízisben van, mert financiális gondokkal küszködnek A versenypályák pedig az összeomlás szélén.”

„Silverstone a szakadék szélén áll, és ez lesz az utolsó év, hogy Malajziába és Szingapúrba ellátogat a Forma-1. Hogyan lehetne fenntartani a sportot? Én csak egyetlen győztest látok: a CVC befektetőit.”

„Mindenki – beleértve az FIA-t és a csapatokat, akik bele akartak szólni ebbe az új, hibrid érába – felelős ezért. Most egy olyan formulánk van, melynek semmi értelme, és ahol a költségek nem kontrollálhatók.”

„A károkozás már a FOTA [2009-es] felbomlásakor elkezdődött. Ha összetartottak volna, soha nem alakult volna ki ilyen helyzet. A Forma-1-nek most arra van szüksége, hogy ismét a versenyzők bajnoksága legyen, ne pedig a mérnököké. A motorfejlesztéseket be kell fagyasztani, ahogy tettük azt a szokványos szívómotorok esetében is. Akkoriban 12 autó volt 1 másodpercen belül.”

Briatore azt mondja, a Forma-1 jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy az új menedzsment – beleértve Ross Brawnt – jól végezze a dolgát.

„8 évig dolgoztam Ross Brawnnal. Ördögi mérnök, kiváló ember. De meg kell bizonyosodnia arról, hogy mindenki egy irányba húzza azt a kötelet – főleg a költségek csökkentésére vonatkozóan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!