Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Briatore: A Renault a harmadik legerősebb csapat

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore elégedetten nyilatkozott a francia gárda hétvégi teljesítményéről, és elmondta, hogy meglátása szerint a Red Bull és a Brawn GP után, nekik van a legjobb versenygépük a mezőnyben.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore elégedetten nyilatkozott a francia gárda hétvégi teljesítményéről, és elmondta, hogy meglátása szerint a Red Bull és a Brawn GP után, nekik van a legjobb versenygépük a mezőnyben.

Mindez első hallásra talán meglepő lehet, de az olasz szakember szerint sokat fejlődtek az elmúlt időben, így jó eséllyel várhatják a következő versenyeket.

A McLaren mellett a Renault reagált a leggyorsabban a Fellebbviteli Bíróság múlt heti ítéletére, és már a szombati időmérő edzésen felszerelte Fernando Alonso autójára az új diffúzor egy korai verzióját.

A spanyol pilóta – részben üres tankjának és az új elemnek köszönhetően – a második helyre kvalifikálta magát, ám a futam borzalmasan sikerült számára, mert a biztonsági autó miatt, már az elején borult a rövid első etapos stratégiája.

Briatore elismerte, hogy túl korán hívták ki a boxba versenyzőjüket, aki így az új rajtot az utolsó pozícióból kezdhette meg, pedig meglátása szerint simán megszerezhette volna az ötödik helyet.

“Nem volt szerencsénk. Fernando versenyét teljesen tönkretette a biztonsági autó. Talán túl korán hívtuk ki a boxba. Egyszerűen nem volt szerencsénk” – mondta az olasz szakember a riportereknek Sanghajban.

“Ha minden rendben lett volna, és az időjárás nem szól közbe, a Red Bull és a Brawn duója mögött, megszerezhette volna az ötödik helyet. Az eredmény nem tükrözi az autónk valós erejét, mert sokkal versenyképesebbek vagyunk. Már szeretném látni, miként teljesít az R29 normális körülmények között.”

“A vasárnapi versenyen a Red Bull és a Brawn mögött mi voltunk a legerősebbek. A McLarennél, a Ferrarinál, és a BMW Saubernél is gyorsabbak voltunk. Nem ugrálok örömömben, mert ennek még nem jött el az ideje, de az autó már sokkal jobb.”

“Bízom abban, hogy a következő versenynek helyet adó Bahreinben nem lesz hasonló az idő, mint az elmúlt két futamon” – folytatta Briatore, aki azt is elmondta, hogy az európai futamok első két állomásán, Spanyolországban és Monacóban már be tudják vetni az újításokat.

“Most Bahreinre készülünk, de Barcelonában és Monte-Carlóban várunk komolyabb előrelépést. Nagyon keményen dolgozunk az újításokon. Tudjuk, hogy milyen irányba haladjunk, és elégedett vagyok az autó teljesítményével, mert Fernando az egész hétvégén ott volt az élmezőnyben.”

“Majd meglátjuk, mit hoz Bahrein, ahol reményeim szerint végre normális körülmények között versenyezhetünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!