Friss hírek

Briatore: Alonso csalódott volt a szezonnyitó után

Fernando Alonso izgatottan várta a 2021-es F1-es szezonkezdetet új csapatával, az Alpine-nal,azonban a szezonnyitó Bahreini Nagydíj nem úgy sikerült számára, mint ahogy szerette volna.

Alonso remek csatákat vívott a Bahreini Nagydíjon, azonban végül balszerencsés véget ért a versenye: egy szendvicseszacskó került a fékcsatornába, emiatt feladni kényszerült a futamot. 

Flavio Britatore, Alonso mentora elmondta, a spanyol pilóta csalódott volt a szezonnyitót követően, ennél jobb eredményre számított. 

Hirdetés
 

„Beszéltem vele telefonon. Csalódott volt, még akkor is, ha tudta, hogy ilyen lesz a Renault pozíciója” – nyilatkozta Briatore. 

„Mindennel a következő évre kell fókuszálniuk, még akkor is, ha nehéz felzárkózni ilyen hátrányból. Úgy gondolom, idén a 12. és 15. helyek között lesznek.” 

Az Alpine csapat tanácsadója, Alain Prost szerint Alonso tisztában van vele, hogy idén mire lesz képes az istálló, így nincsenek irreális elvárásai. 

„Fernando egy perfekcionista, aki sokat vár a csapattól” – nyilatkozta Prost. 

„Ugyanakkor megérti, hogy ebben a szezonban lehetetlen lesz rendszeresen a győzelemért harcolni. De azt mondhatjuk, hogy határozottan harcolni fog minden pontért.”

Alonso egyelőre két évre tervez a Forma-1-ben: az idei évvel, valamint a szabályváltoztatások első szezonjával még biztosan számol – utána pedig meglátja, hogyan alakul a sorsa. 

„Ezután meglátom, hogy hogy érzem magam. Magas elvárások vannak az új szabályokkal kapcsolatban, hogy több harc lesz” – mondta a spanyol. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!