Briatore: Alonso olyan szenvedélyt vitt az Aston Martinhoz, amilyet még Vettel se! - F1VILÁG.HU

Briatore: Alonso olyan szenvedélyt vitt az Aston Martinhoz, amilyet még Vettel se!

HIRDETÉS
Az elmúlt hónapban nyújtott teljesítményével alaposan rácáfolt a kritikusokra a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – erről mentora és menedzsere, Flavio Briatore beszélt a minap egy interjúban, aki arról is szót ejtett, szerinte a spanyol pilóta győzelemre tudja vezetni az Aston Martin csapatát.
Portrait, Podium, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, provisionally 3rd position, with the trophy

Alonso tavaly még az Alpine színeiben versenyzett a Forma-1-ben, idén viszont már az Aston Martin csapatával áll rajthoz – a szezon első két versenyén pedig parádés teljesítményt nyújtva két dobogós eredményt is szállított a zöldeknek. A spanyol versenyző ráadásul tette mindezt a mezőny rangidőseként, 41 évesen még mindig ki van éhezve a sikerre. Flavio Briatore szerint Alonso bizonyította, még mindig ott van az F1-es mezőny legjobbjai között.

„Még a dobogóját is megpróbálták elvenni egy büntetéssel, de ez még csak vita tárgyát sem kellett volna, hogy képezze” – fakadt ki Briatore a Corriere della Sera című lapnak nyilatkozva.

„41 évesen gyorsabb, mint a 20 évesek – bár nekem semmilyen kétségem sem volt. Azt mondták, túl idős már, hogy nem csapatjátékos. Ez az egész nonszensz! Csak adjanak neki egy autót, és aztán kivételes eredményeket szállít majd!”

Azt ugyanakkor Briatore elismerte, Alonso szempontjából kockázatos volt átszerződni az Aston Martinhoz, mely csapat Sebastian Vettellel még sokat szenvedett az elmúlt két évben.

„Megosztottuk a döntést. Vállaltuk a kockázatot. De megérte. Egy kétéves szerződést kínáltak, míg mások a korára hivatkozva csak egy évre írtak volna alá vele. És tudtuk azt is, hogy Lawrence Stroll egy nagyszerű csapatot rak össze. Láttuk, hogy ott a vágy a változtatásra, és ez például hiányzott az Alpine-nál.”

Az Aston Martin a szezon első versenyein egyértelműen erősebbnek tűnt, mint a Ferrari és a Mercedes, a Red Bulltól azonban jócskán le van még maradva. Briatore azonban azt mondja, a csapat AMR23-as versenygépe sokat javulhat még az évad során.

„Én azért várnék azzal, hogy kijelentsem, vége már ennek a világbajnokságnak. Az Astoné még mindig egy szűz autó. Meglátjuk, mennyit tud javulni a fejlesztésekkel. A többieknek meg kell még érteniük a problémáikat, miközben Fernandónak olyan autója van, amit könnyű kiismerni és vezetni. Ha esélye kínálkozik a győzelemre, nem fogja elszalasztani!”

Az olasz szakember elismerte azt is, Alonso csapattársa, Lance Stroll is „erős” teljesítményt nyújt az Aston Martin autójával, a kétszeres világbajnok tehetsége és tapasztalata azonban nagy különbséget jelent.

„Fernando olyan lelkesedést és ambíciót hozott magával, amilyennel korábban még nem találkoztak. Semmiben sem hasonlít a Vettel-időszakhoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!