Orosz Nagydíj

Briatore: Alonsónak a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz kell szerződnie

3NDBo-uK2BPBXdzb0ppza4ixmzW4FtFI__R3I0603
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Sunday 11 June 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I0603

Az egyik élcsapathoz kíván szerződni a 2018-as szezonra a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – ezt a spanyol versenyző pályafutását egyengető Flavio Briatore mondta a minap egy interjúban.

Alonso jelenlegi szerződése az idei szezon végén lejár a McLarennél, a wokingi gárda jelenlegi teljesítményét látva pedig aligha meglepő, hogy jövőre máshol szeretné folytatni F1-es pályafutását.

„Fernandónak a Mercedeshez, vagy a Ferrarihoz kell mennie” – mondta Briatore az Auto Motor und Sport című német lapnak nyilatkozva.

„A Renault még mindig elég messze van attól, hogy topcsapat legyen.”

Briatore azt mondja, nincsenek egyszerű helyzetben a mai F1-es versenyzők – főleg, ha más élsportolókkal, például a futballistákkal vetjük össze őket.

„Európában 10 nagyon vonzó futballcsapat van. Messi sokkal könnyebben tudna választani. A Forma-1-ben viszont csak 3 csapattal lehet nyerni.”

Ha Alonso valóban a Mercedeshez, vagy a Ferrarihoz kíván szerződni, nem lesz könnyű dolga: Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke nemrég azt mondta, a spanyol „túl problémás” versenyző, a Ferraritól pedig nemrég még szerződése lejárta előtt távozott.

Briatore azt mondja, a McLaren korábbi főnöke, Ron Dennis tehet arról, hogy a csapatok vonakodnak Alonso szerződtetésétől.

„Ez Ron Dennis hibája. Ő gerjesztette a problémákat a McLarennél 2007-ben, a Mercedesnek semmi köze nem volt hozzá akkoriban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS