Briatore: Az én hibám is Alonso küszködése - F1VILÁG.HU

Briatore: Az én hibám is Alonso küszködése

HIRDETÉS

A Fernando Alonso útját egyengető Flavio Briatore először beszélt arról, hogy talán hibát követtek el akkor, amikor 3 évre aláírtak a McLaren Hondához.


A Fernando Alonso útját egyengető Flavio Briatore először beszélt arról, hogy talán hibát követtek el akkor, amikor 3 évre aláírtak a McLaren Hondához.

Alonso a Ferrarinál eltöltött többévnyi sikertelenség után tavaly szerződött a McLarenhez, a wokingi gárda színeiben azonban kiábrándító eredményeket ért el – főleg a Honda-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt.

Bár a japán gyártó az idei évre jelentős előrelépéseket tett, a McLaren még mindig képtelen a legjobbakkal harcba szállni.

Az Alonso menedzsmentjét irányító Flavio Briatore a minap egy interjúban utalt rá, talán hibát követtek el, amikor aláírtak a McLarenhez.

„A minap egy újságíró megkérdezte, hogy nyerhet-e újra, és mindenki elkezdett nevetni” – mondta Briatore.

„Alonsónak fontos szerződése van a McLarennel, mivel azt gondoltam, a Honda mostanra már jócskán versenyképes lesz. Szóval egy kicsit az én hibám is, mert én tanácsoltam neki, hogy írjon alá. Azt gondoltam ugyanis, hogy a McLaren gyorsan orvosolni tudja a problémákat.”

„De ha ránézünk az eredményekre, igazából nincs is nagyon miről beszélni.”

Briatore beszélt arról is, bár Alonso nagyon csalódott volt, hogy nem tudott bajnoki címet nyerni a Ferrarival, nem bánta meg a maranellói istállónál eltöltött 5 esztendőt.

„Szerintem a Ferrarit szerette legjobban” – mondta a 66 esztendős egykori F1-es csapatfőnök.

Hirdetés

„De elérkezett az idő, amikor túl sokan elkezdtek fecsegni, és ez elviselhetetlenné vált. Nem a menedzsment hibájáról van szó, egyszerűen pletykákról.”

„Kritizálták őt azért, mert nem tud eredményesebb lenni. De az autó nem volt képes a második rajtsorra, ő mégis odatette magát.”

„2010-ben Abu Dhabiban bajnok lehetett volna, ha a stratégiát nem rontják el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!