Friss hírek

Briatore brutálisnak tartja a McLaren büntetését

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore szerint a McLaren brutális büntetést kapott, miután a WMSC bűnösnek találta tegnapi meghallgatásán a kémügyben. A wokingi alakulat elvesztette idei pontjait és 100 millió dolláros bírságot kapott.

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore szerint a McLaren brutális büntetést kapott, miután a WMSC bűnösnek találta tegnapi meghallgatásán a kémügyben. A wokingi alakulat elvesztette idei pontjait és 100 millió dolláros bírságot kapott.

Az olasz üzletember az FIA meghallgatása előtt elmondta, bízik benne, hogy fény derül majd az igazságra, és a WMSC csütörtöki ülését követően pont kerülhet a hónapok óta húzódó kémügy végére.

Arra a kérdésre, hogy erősnek, avagy enyhének tartja-e az ítélet, Briatore a következőket válaszolta a Gazzetta dello Sportnak: “Nos, az, hogy elveszik a csapattól az eddig megszerzett pontjait, hatalmas büntetés. Rengeteg pénzt költenek a nagyvállalatok a Forma-1-ben, és a McLaren most egy csomó pénzt dobott ki az ablakon.”

Hirdetés
 

“Úgy gondolom, hogy a világtanács ítélete elrettentő példa lehet minden csaló számára. Azonban meg kell tudnunk, milyen bizonyítékok kerültek elő, és miért született ilyen súlyos büntetés. Nem hiszem, hogy csak tippeket kaptak másoktól, ennél sokkal több történhetett.”

“A legfontosabb dolog viszont az, hogy a párizsi megbeszélésen kiderült az igazság, és a bűnöst megbüntették. Sokkal békésebb már a légkör Belgiumban, mint egy héttel ezelőtt Monzában volt” – folytatta Briatore, aki szerint helyesen döntött az FIA, hogy nem szabott ki büntetést Lewis Hamiltonra és Fernando Alonsóra.

“A szezon hátralévő részében hatalmas csatát vívhat majd egymással Hamilton és Alonso a bajnoki cím megszerzéséért. A versenyzők nem felelősek a történtekért, ha jó, ha nem jó, csak a dolgukat tették. Ők soha nem tudják a technikai hátteret, és hogy az információk honnan származnak.”

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Niki Lauda szerint az FIA-nak nem volt más választása, példát kellett statuálnia, és a csalásért súlyosan meg kellett büntetnie a McLarent.

“Még soha nem láttam ilyen komoly büntetést a motorsportban, és nem csak a Forma-1-ben. Az FIA kemény ítéletet hozott, de azt kell mondjam, nem is nagyon volt más választása” – magyarázta a jelenleg TV kommentátorként tevékenykedő Lauda, aki szintén úgy gondolja, jól döntött a szövetség, hogy nem büntette meg a versenyzőket.

“Úgy érzem, logikus döntés született, ugyanis ez az ügy csak a csapatra tartozik. Véleményem szerint nem is szabadott volna belekeverni a versenyzőket. Egy versenyző mindig kockáztat, bátran beszáll az autóba, anélkül hogy tudná, mi folyik a háttérben. Ez így teljesen rendben is van.”

Az FIA késő délután hozza nyilvánosságra a kémügy aktáit, amelyből azt is megtudhatjuk, milyen bizonyítékok kerültek elő, és miért volt ennyire súlyos a büntetés.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!