Friss hírek

Briatore: Hamilton csak magára gondolt a McLarennél

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore szerint Lewis Hamiltonnak sokkal nagyobb csapatjátékosnak kellett volna lennie a tavalyi évben, ugyanis a McLaren azzal vesztette el az egyéni bajnoki címet, hogy a brit újonc mindenáron szembe akart szállni Alonsóval.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore szerint Lewis Hamiltonnak sokkal nagyobb csapatjátékosnak kellett volna lennie a tavalyi évben, ugyanis a McLaren azzal vesztette el az egyéni bajnoki címet, hogy a brit újonc mindenáron szembe akart szállni Alonsóval.

Hamilton szó szerint berobbant a Forma-1-be a tavalyi évben, mikor négy futamgyőzelmével és számtalan dobogós helyezésével, mindössze egy ponttal maradt csak el a bajnoki címet bezsebelő Kimi Raikkönen mögött az összetettben.

Sokáig úgy tűnt, hogy a brit versenyzőt senki sem fogja tudni megállítani, hiszen két versennyel a szezon vége előtt még 17 pont volt az előnye Raikkönennel szemben. Azonban a Ferrari finn versenyzője fantasztikusan hajrázott, miközben a McLaren újonca, érthetetlen módon, hibát hibára halmozott.

Hirdetés
 

A kétszeres világelső Fernando Alonso már akkor kritikus szavakkal illette egykori munkaadóját, mert úgy gondolta, hogy sokkal nagyobb figyelmet kellett volna kapnia, és elkerülhették volna a nézeteltéréseket.

A Renault vezetője, Flavio Briatore teljes mértékben egyetért a spanyollal, és egyértelműen Hamiltont tartja a felelősnek azért, hogy a McLaren nem tudta bezsebelni az egyéni bajnoki címet.

“Hamilton nagyon fiatal, és megvan a tehetsége, azonban elvesztette ezt a lehetőséget” – mondta Briatore a The Guardiannak adott nyilatkozatában. “Újoncként, első évében mindent meg kell volna tennie annak érdekében, hogy kiszolgálja a csapatát, és mindenben segítsd őket.”

“A csapat, amely 1 000 emberből áll, csakis azon dolgozik, hogy összerakjon két versenygépes autót a futamokra. a versenyzőknek tisztelniük kell ezeket az embereket, akik a háttérben dolgoznak, és nem szabad egoistának lenniük.”

“Ez egy olyan dolog, amit a versenyzőknek meg kell tanulniuk. Sokszor hallani olyat egy versenyzőtől, hogy az ’én autóm’. Azonban ez nem az övé, hanem a csapaté. A háttérben éjt nappallá téve dolgoznak a mérnökök, hogy sikereket érhessenek el a versenyzők.”

“Sajnálom a McLaren dolgozóit, ez borzasztó. Fontos volt a McLarennek, hogy megnyerje az egyéni bajnoki címet, azonban elbukták a lehetőséget. A belső viszály és harc miatt mindent elbuktak” – tette hozzá Briatore, aki szerint a wokingaik vezetése kivételezett Hamiltonnal a tavalyi évben.

“Igen, Hamilton a csapatban született. Tíz éve a McLaren versenyzője, így ez teljesen normális dolog. Azonban az már kevésbé normális, hogy míg Hamilton pole pozícióját mindenki éljenezte, addig Alonso sikereit senki sem ismerte el. Ez pedig nagyon nehéz egy versenyzőnek, aki száz százalékot nyújt, és cserébe ezt is várja a csapattól.”

Az olasz üzletember továbbá azt is elmondta, ha valaha is választásra kerülne a sor, akkor egyértelműen Alonsót választaná és nem Hamiltont.

“Lewis kimagasló tehetség, remek versenyző a McLaren számára, azonban én mindig Fernandót választanám. Sokkal tapasztaltabb. Azonban ami a legfontosabb, hogy Alonso ismét élvezi a versenyzést” – tette hozzá Briatore.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!