Briatore is elismeri, furcsa volt Alonso balesete

Meglehetősen furcsának titulálta Fernando Alonso februári tesztbalesetét a spanyol útját továbbra is egyengető Flavio Briatore.


Meglehetősen furcsának titulálta Fernando Alonso februári tesztbalesetét a spanyol útját továbbra is egyengető Flavio Briatore.

Alonso még a második előszezoni teszt utolsó napján szenvedett balesetet, mely miatt nem lehet ott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a hétvégén.

Csapata, a McLaren ugyan állítja, az erős szél okozta az ütközést, a közvélemény – és a rivális csapatok – továbbra is válaszokat követelnek a történtekkel kapcsolatban.

Flavio Briatore az olasz Sky Sport 24-nek nyilatkozva hétfőn elmondta, természetesen a baleset óta többször beszélt már Alonsóval, mint ahogy látta a balesetről készült videofelvételeket is.

„Bernie Ecclestone elküldte nekem őket, a szél nem volt olyan erős, nem volt annyira drámai. A baleset maga meglehetősen furcsa volt” – magyarázta az olasz szakember.

„A McLarentől nem kaptunk semmilyen információt, Ron Dennis nem tisztázta a dolgot, de remélhetőleg fogja majd.”

Briatore mindazonáltal elárulta, meglehetősen vadak azok a találgatások, melyek napvilágot láttak a történtekkel kapcsolatban. Állítása szerint nem valószínű, hogy Alonso áramütést szenvedett volna az autóban, ám egy kormánnyal kapcsolatos problémát lehetségesnek tart.

„Voltak időszakok, amikor emlékezetkiesései voltak. De ez csak két-három napig tartott. Nem igaz az sem, hogy nem emlékszik arra, mi történt az elmúlt 20 évben.”

„Az FIA vizsgálata folyamatban van, majd meglátjuk, mi történik. De van mégis volt valami elektronikus probléma, akkor úgy véljük, hogy arról már tudni kellene, hogy ne történjen meg ismét.”

„Tudjuk, hogy amikor a KERS először bekerült a Forma-1-es autókba, egy szerelőt áramütés ért. Az autókban viszont van egy kapcsoló, és Fernandóé le volt kapcsolva. Majd meglátjuk.”

Az olasz hozzátette, Alonso teljes körű orvosi vizsgálaton esett át, és mindent rendben találtak.

„Minden lehetséges tesztet elvégeztek rajta, és minden negatív volt. Ellenőrizni akarták, hogy volt-e esetleg Fernandónak valami problémája: szívprobléma, kisebb stroke, esetleg vérrög, mivel ez minden nagy sportolóval megtörténhet.”

„Ha lett volna ilyesmi, azt észreveszik az orvosok, hiszen napokig Európa legjobb specialistái kezelték. Az orvosok logikusan azt tanácsolták, hogy elővigyázatosságból ne vegyen részt az első futamon, Melbourne-ben.”

„Fernando jelenleg Dubaiban van, remekül érzi magát.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS