Friss hírek

Briatore: Látványosabb versenyek kellenek

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore megelégelte, hogy az idei év első felét beárnyékolta a politikai csatározás, és úgy érzi, hogy már arról kellene beszélniük, miként tegyék izgalmasabbá a versenyeket a jövőben az F1-ben.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore megelégelte, hogy az idei év első felét beárnyékolta a politikai csatározás, és úgy érzi, hogy már arról kellene beszélniük, miként tegyék izgalmasabbá a versenyeket a jövőben az F1-ben.

Az idei szezon első fele sokkal inkább a tárgyalóasztal körül, mintsem a pályán zajló eseményekről szólt, ugyanis a csapatok képtelenek voltak megegyezni az FIA-val a jövő évi szabályokról, így azzal fenyegették meg a szövetséget, hogy kiszállnak, és életre hívják saját szériájukat.

Azzal viszont, hogy az FIA elnöke, Max Mosley bejelentette októberi lemondását, csitultak a kedélyek, és hosszas huzavona után, a felek végül megegyeztek, és az új Concorde Egyezmény aláírásával, a következő három évre biztosították a sport jövőjét.

Hirdetés
 

Briatore éppen ezért úgy gondolja, most már minden erejükkel arra koncentrálhatnak, hogy kitalálják, miként lehetne izgalmasabbá és látványosabbá, a rajongók számára nézhetőbbé tenné a versenyeket a Forma-1-ben, mert valamit igenis tenni kell.

“Sokkal csábítóbbá kell tennünk (a Forma-1-et) a látvány és az izgalmak fokozásával, mert gondolnunk kell az ügyfelekre, a nézőkre” – mondta az olasz üzletember a DPA német hírügynökségnek.

“Mindenen javítanunk kell, másképpen kell terveznünk, fel kell keltenünk a televízió, és a nézők érdeklődését, illetve energetikusabbnak és élettelibbnek kell lennünk. A sportról, és nem a politikáról kell beszélnünk. El kell érnünk, hogy három-négy versenyző is harcban legyen a világbajnoki címért.”

“Az embereket nem érdekli a politika, nem is értenek hozzá. A versenyeket akarják nézni, a pilótákat, a rajtokat, az egymást előzgető autókat. Mint a motorosoknál, ahol igen látványos versenyek vannak. Jelen pillanatban sokkal többet beszélünk, mint amennyit cselekszünk, és ez nagyon nem jó.”

Ami pedig az idei évet, az új szabályokat illeti, Briatore a következőkkel folytatta: “Valakinek volt KERS az autójában, valaki nem. Valakinek volt (dupla) diffúzora, valakinek nem. Ezért kaotikus egy kicsit az idei bajnokság, ezek a dolgok eltorzították.”

“Mérnökök dolgozták ki az új szabályokat, de ahogy általában, semmi nem történt. Rengeteg pénzt dobtunk ki az ablakon, csak hogy megértsük ezeknek a géniuszoknak az ötleteit, és az eredmény ugyanaz, mint azelőtt.”

Briatore azt is elhintette, hogy a háttérben már megy a készülődés, és hamarosan egy átfogó ötletcsomaggal állnak elő, ami azt a célt hivatott majd szolgálni, hogy jobbá tegye az egész Forma-1-et.

“Egy nagyon fontos csomagot készítünk elő, mert nem folytathatjuk azt az utat, amint most járunk, mielőbb javítanunk kell a helyzeten. Viszont nehéz lenne visszafejlődni” – tette hozzá egy kissé cinikusan a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!