Briatore ma száll szembe az FIA-val - F1VILÁG.HU

Briatore ma száll szembe az FIA-val

HIRDETÉS

A francia bíróság kedden hallgatja meg a Renault egykori csapatfőnökét, Flavio Briatorét, akit a tavalyi szingapúri csalásügy miatt élete végéig eltiltottak a nemzetközi motorsportoktól.

A francia bíróság kedden hallgatja meg a Renault egykori csapatfőnökét, Flavio Briatorét, akit a tavalyi szingapúri csalásügy miatt élete végéig eltiltottak a nemzetközi motorsportoktól.

Az olasz szakembert már októberben meghallgatták, és a bírók úgy döntöttek, helyet adnak kérelmének, így a bíróság ma délelőttre tárgyalást hívott össze Párizsban.

Briatore ugyanis meg van győződve arról, hogy az FIA helytelenül járt el az ügyben, nem tartotta be a szabályokat, részrehajlóan ítélkezett, és abszolút indokolatlanul biztosított immunitást egyeseknek.

Az egykori csapatfőnök szerint az FIA visszaélt hatalmával, mikor egy olyasvalakit büntetett meg, aki már nem tartozott hatásköre alá, méghozzá egy méltánytalan és illegális határozatlan időre szóló eltiltást szabott ki, és azzal fenyegetett meg, hogy egyetlen versenyző licencét sem újítja meg, aki bármilyen kapcsolatban áll vele.

Az üzletember továbbá úgy gondolja, hogy összeesküvés áldozata lett, az FIA egykori elnöke, Max Mosley megragadva az alkalmat, őt is félreállította, ahogy azt év elején Ron Dennisszel is tette.

Briatore éppen ezért kártérítést is követel, amiért csorba esett a becsületén és jó hírnevén, ami a Guardian információi szerint legalább egymillió euró.

A brit lap a múlt héten nyilvánosságra hozta Briatore fellebbezésének bizonyos részleteit, ami után az FIA közleményben kritizálta a brit médiát a bizalmas információk közzététele miatt.

A Renault egykori csapatfőnöke azonban elmondta, hogy neki nincsen titkolnivalója, az információk pedig nem bizalmasak, bárki számára nyilvánosak. Briatore ugyanis biztos abban, hogy az FIA titkos megbeszéléseket folytatott a hivatalos meghallgatás előtt, és összeesküvés áldozata lett.

A brit lap úgy tudja, hogy a Renault egykori főmérnöke, Pat Symonds – aki öt évre szóló eltiltást kapott – ugyancsak csatlakozott kollégája fellebbezéséhez, és jelen lesz a mai meghallgatáson.

A tárgyalás kihatással lesz az angol futball liga döntésére is, amely jelenleg az FIA ítéletére vár, mert szabályai egyértelműen kimondják, hogy az a személy, akit más sportszövetség eltiltott, nem vehet részt aktívan a sportban.

Hirdetés

Briatore pedig Bernie Ecclestone mellett a Queens Park Rangers résztulajdonosa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!