Briatore megvonná a jogdíjakat a Brawn GP-től - F1VILÁG.HU

Briatore megvonná a jogdíjakat a Brawn GP-től

HIRDETÉS

Flavio Briatore úgy tűnik, igencsak kiakadt Ross Brawnra, aki miatt nem várt költségekbe kell verniük magukat a rivális csapatoknak. A Renault vezetője megpróbálja megakadályozni, hogy a Brawn GP részesüljön a televíziós bevételekből 2009-ben.

Flavio Briatore úgy tűnik, igencsak kiakadt Ross Brawnra, aki miatt nem várt költségekbe kell verniük magukat a rivális csapatoknak. A Renault vezetője megpróbálja megakadályozni, hogy a Brawn GP részesüljön a televíziós bevételekből 2009-ben.

Mivel hivatalosan nem a Honda Racing utódcsapata, a Brawn GP nem lenne jogosult arra, hogy részesüljön a televíziós jogdíjakból befolyt bevételekből a következő három évben, ám a forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) szezon eleji ülésén úgy döntött, kivételt tesz a brackley-i bázisú gárda esetében, és megkapja a közel 30 millió eurós összeget.

Igen ám, de akkor még senki nem gondolta volna, hogy az életben maradásáért küzdő csapat lesz a bajnokság legnagyobb esélyese, sőt a sokáig vitatott duplafedelű diffúzor miatt extra költségekbe kell verniük magukat, miközben mindenki azon van, hogy csökkentse a költségeket.

Briatore ezért azt gondolja, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha visszatáncolnának, és az egykori Honda Racing istállónak járó pénzt szétosztanák a többi csapat között, amiből valamelyest fedezhetnék az új diffúzor fejlesztését – ami szintén Brawn bűne, aki nem szólt a szabályokban megbúvó konkrét kiskapukról.

“Annak ellenére, hogy többen elleneztük, (Luca di) Montezemolónak sikerült elérnie, hogy a FOTA egységesen támogassa a Brawn GP-t, és a McLaren is ugyanezt tette, mikor hajlandó volt motort szállítani nekik” – mondta Briatore a hétvégén Sanghajban.

“Ám mivel (Ross) Brawn volt a technikai küldöttünk, és most ő kényszerít rá, hogy olyan pénzt költsek el, ami nem szerepel a költségvetési tervemben, és szerencsére a Honda pénzét még nem osztottuk szét, le kell ülnünk ezt megtárgyalni.”

“Brawn mindenkinél gazdagabb, mivel a teljes költségeit a Honda fizeti, sőt az idei évre további 130 milliót kapott a japán cégóriástól, szóval nálam biztosan gazdagabb. Éppen ezért azt gondolom, hogy át kell még beszélnünk a pénz szétosztását, ami szerintem olyan 30 millió euró.”

Ross Brawn nem kívánt nyilatkozni az ügyben, mindössze annyit mondott, hogy Briatorénak nem a nyilvánosság előtt, hanem a FOTA-n belül kellene tisztáznia ezeket a kérdéseket.

“Én inkább nem beszélek erről” – mondta Brawn az Autosportnak. “Sajnálatos, hogy ezeket a dolgokat kiteregeti a nagyközönség elé, mert ez a FOTA üzlete. Ilyen az ő stílusa. Én inkább hallgatok erről. Flavio igen szókimondó, nemde? Ez nem az én stílusom, így nem is fogok reagálni erre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!