Friss hírek

Briatore nem gondolkodik a visszavonuláson

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint két éven belül elhagyná a királykategóriát, és más területen folytatná tovább a munkát.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint két éven belül elhagyná a királykategóriát, és más területen folytatná tovább a munkát.

Az olasz sajtó még karácsony előtt számolt be arról, hogy a csapatfőnök megerősítette, két éven belül kiszáll a sportból.

Habár Briatore korábban már valóban pedzegette a visszavonulás lehetőségét, a Renault új autójának hétfői bemutatóján határozottan kijelentette, a gazdasági világválság ellenére is teljes mértékben elkötelezett csapata, és az egész Forma-1 mellett.

“A terv az, amit még én sem tudok. Soha nem mondtam azt az olasz médiának, hogy két éven belül bejelentem visszavonulásomat” – mondta a szókimondó olasz a riportereknek Portugáliában.

“Úgy gondolom, hogy igen kritikus időszak ez a Forma-1-nek. A jelenlegi krízis, azt gondolom, hogy mindenkit gondolkodóba ejt. Én is meg akarok bizonyosodni arról, hogy valóban azt tesszük, amit menedzserként tenniük kell annak érdekében, hogy túlélje a krízist a Forma-1. Változtatnunk kell az üzleti modellen, és a költekezés helyett profitot kell termelnünk.”

“Úgy gondolom, felelősséggel tartozunk a velünk dolgozók felé, hogy legyen jövőjük. El kell fogadnunk, hogy a jelenlegi helyzet nem egyszerű, nem csak nekünk, hanem a világon mindenkinek.”

“A történelem során még soha nem volt ilyen helyzetben a Forma-1, és részese akarok lenni változásnak. Bármibe is kerüljön, azt meg fogom tenni, és majd azután meglátom, mi lesz.”

Briatore azt nem tudta megmondani, hogy az átállás mennyi időbe fog telni, és mikorra áll helyre a rend, azonban elmondta, bízik abban, hogy hamarosan megoldást találnak az összes problémára, és stabillá tehetik a királykategóriát.

“Bízom abban, hogy nem kell sokáig csinálni” – mondta. “Csak remélni tudom, hogy nem kell hozzá tíz évnek eltelnie, azonban részese akarok lenni az egésznek. A csapatok egységben dolgoznak (FOTA), jó a kommunikáció köztünk és az FIA, illetve a FOM között, így azt gondolom, hogy idővel minden rendben lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Briatore nem gondolkodik a visszavonuláson
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine