Briatore: Nem mondtam, hogy ki kell zárni a McLarent - F1VILÁG.HU

Briatore: Nem mondtam, hogy ki kell zárni a McLarent

HIRDETÉS

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore tisztázta az olasz médiának adott nyilatkozatát, melyet elmondása szerint elferdítettek, ugyanis soha nem állította kategorikusan, hogy ki kell zárni a McLarent az idei világbajnokságból.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore tisztázta az olasz médiának adott nyilatkozatát, melyet elmondása szerint elferdítettek, ugyanis soha nem állította kategorikusan, hogy ki kell zárni a McLarent az idei világbajnokságból.

Briatore élesen kritizálta a McLarent és Ron Dennist a kémügy kapcsán az olasz médiának adott nyilatkozatában. A Renault F1-es gárdájának első embere azonban az Autosportnak elmondta, soha nem állította azt, hogy ki kell zárni a McLarent a bajnokságból, amiért a wokingi alakulat birtokában volt a titkos ferraris dokumentumoknak.

A FIA Motorsport Világtanács július 26-án megrendezett rendkívüli ülésén bizonyíték hiányában felmentette a McLarent, jóllehet bűnösnek találta a csapatot a titkos dokumentumok birtoklásáért.

“Soha nem mondtam azt, hogy ki kell zárni őket” – mondta Briatore. “Én csak azt mondtam, hogy ha valaki összehívja a Világtanácsot, akkor annak bizonyítékai vannak arra, hogy valaki szabályellenesen cselekedett.”

“Ha nincsenek bizonyítékaid, akkor miért hívod össze a Világtanácsot? Ha valaki ezt teszi, annak komoly bizonyítékai vannak, hogy a McLarent büntetni kell. Ha összehívja valaki a Világtanácsot, és nincsenek bizonyítékai, akkor nem értem, miért hívja össze őket.”

A szakember továbbá elmondta, véleménye szerint a McLaren komoly előnybe került azzal, hogy tudott a Ferrari titkos fejlesztéseiről, autói súlyelosztásáról, illetve a Bridgestone abroncsok teljesítményének maximalizálásáról.

“Mikor elkezdtük a 2007-es autónk fejlesztését, talán egy kissé túlértékeltük a technika szerepét abban, hogy az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedik majd a Bridgestone a Forma-1-ben” – mondta Briatore a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

“Számomra soha nem volt kérdés, hogy a Ferrari a Bridgestone-os múltja miatt komoly előnyben lesz a többiekkel szemben. Azonban ha csak a Ferrari súlyelosztását, illetve a tankméretét ki tudtam volna olvasni azokból a dokumentumokból, akkor biztosan nem lennénk most ilyen nehéz helyzetben. Rengeteget javultunk volna ezáltal. Mikor ilyen kemény a küzdelem, és tizedmásodpercek döntenek, minden riválistól szerzett információ hatalmas előnyt jelenthet.”

“Ha Ron Dennis tudott a dokumentumok létezéséről, akkor azt jelentenie kellett volna Jean Todtnak, illetve a szövetségnek. Dennis azt állítja, nem tett semmi rosszat, de ezt nehéz elhinni neki. Egy csapaton belül, mindenki tud mindenkiről, különösen, ha egy ilyen dokumentum kerül valaki birtokába.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!