Briatore: Nincs döntés a Renault motorprogramjáról - F1VILÁG.HU

Briatore: Nincs döntés a Renault motorprogramjáról

HIRDETÉS
Az Alpine Forma-1-es csapatának nemrégiben kinevezett tanácsadója, Flavio Briatore nem tagadta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint fontolgatják, hogy sutba dobják 2026-os motorprogramjukat, állítja viszont döntés még nem született ennek kapcsán.
Flavio Briatore (ITA) Alpine F1 Team Executive Advisor.  Formula 1 World Championship, Rd 10, Spanish Grand Prix, Friday 21st June 2024. Barcelona, Spain.

Nemrégiben az F1VILÁG.HU is beszámolt arról, a hírek szerint jó esély van arra, hogy a Renault leáll 2026-os motorfejlesztésével, így az Alpine F1-es csapata inkább egy másik gyártótól vásárol majd erőforrásokat az új szabályok bevezetését követően. Emögött az állhat, hogy semmi garanciát nem látnak arra, hogy versenyképes motorral tudnak előrukkolni, tehát jobb helye is lenne annak a pénznek, amit a saját aggregát fejlesztésére fordítanak.

„Nem kommentálom az efféle pletykákat” — mondta a Canal+ televíziós csatornának Barcelonában Bruno Famin. „Nem tudjuk, kitől erednek ezek a pletykák, de egy dolog biztos: destabilizáló hatásúak a csapat számára. Minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, javítsunk a csapat teljesítményén.

Az ügy kapcsán természetesen megkérdezték Flavio Briatorét is, akit nemrégiben az Alpine F1-es tanácsadójának neveztek ki.

„A főnök tanácsadója leszek, és megteszek mindent, hogy segítsem az istállót abban, hogy versenyeket nyerjünk” — fogalmazott az olasz. „Ezért azt fogom csinálni, amiről tudom, hogy hogyan kell.”

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy adott esetben elköszönnek a Renault gyári motorjától, Briatore így felelt: „Nincs döntés, és nincsenek folyamatban lévő tárgyalások sem. Minden opciót kiértékelünk, hogy újra versenyképesek legyünk.”

Azt ugyanakkor Briatore határozottan cáfolta, hogy felmerült az F1-es istálló eladása: „100 százalék, hogy nem!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!