Friss hírek

Briatore szerint a Renault visszatér az élre 2008-ban

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore szerint a francia nagyvállalatnak mindene megvan ahhoz, hogy a jövő évben ismét visszatérjen nyerő formájához, miután az idei szezonban csúnyán alulmaradt ellenfeleivel szemben.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore szerint a francia nagyvállalatnak mindene megvan ahhoz, hogy a jövő évben ismét visszatérjen nyerő formájához, miután az idei szezonban csúnyán alulmaradt ellenfeleivel szemben.

Az elmúlt két év világbajnok csapata az idei évben eddig mindössze egyetlen egyszer állhatott fel a dobogóra, és már korán úgy határozott, leállítja 2007-es autója fejlesztését, és a jövő évi versenygépre fókuszál.

A szezonzáró Brazil Nagydíj előtt a csapat vezetője, Flavio Briatore elmondta, tanultak az idei évből, és gőzerővel készülnek a visszavágásra.

Hirdetés
 

“Nem hiszem, hogy aggódnunk kellene, még öt hónap van a következő szezon rajtjáig, és nem látok okot arra, hogy ne tudnánk visszatérni nyerő formánkhoz a 2008-as idényben” – mondta az olasz szakember.

“Most már tudjuk, miként kell megfelelően használni ezeket a gumikat, amit egy évvel ezelőtt nem tudtunk. A szélcsatornában remekül muzsikál az R28-as modell, így elégedettek lehetünk. A csapat maradt a régi, és nem felejtette el, miként kell gyors autót építeni. Biztos vagyok benne, hogy jövőre ismét vissza tudunk térni az élre.”

Briatore azt is bevallotta, a Renault sokkal többet várt az idei évtől, és úgy gondolja, hogy azért nem sikerült megfelelően felkészülniük a 2007-es idénye, mert a végsőkig kellet fejleszteniük tavalyi modelljüket, hogy bezsebeljék a bajnoki címet.

“Csalódottak vagyunk, de ez egy jó lecke volt a jövő évre, mikor visszatérünk, és minden eddiginél erősebbek leszünk” – folytatta. “Úgy érzem, azért nem tudtunk megfelelően felkészülni az idei évre, mert 2006-ban a végsőkig harcban voltunk a bajnoki címért. A lengéscsillapítónk betiltása miatt még keményebben kellett fejlesztenünk a tavalyi modellt, így későn kezdtük meg a munkát az idei autón, és rengeteg problémánk volt a Bridgestone gumikkal. Emiatt már az elején nagy hátrányba kerültünk, amit nem is tudtunk behozni a szezonban.”

Briatore ismét hangsúlyozta, nem sürgeti a csapat jövő évi versenyzői felállásának véglegesítését, ugyanis továbbra is arra vár, mi lesz Fernandóval a 2008-as idényben.

“Semmit sem sürgetünk. Mikor készen állunk, és döntöttünk, bejelentést tesztünk. Azonban jól állunk, így nem kell aggódnunk” – magyarázta az olasz üzletember.

“Rengeteg pletyka kering, de Fernandónak érvényes szerződése van egy másik csapattal a 2008-as idényre. Jelenleg a bajnokságra koncentrál, hogy megnyerhesse harmadik címét. Ahogy azt már korábban is mondtam, ha szabadon távozhat, akkor mi nagyon szívesen alkalmaznánk a Renault-nál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!