Briatore szerint a Renault visszatér az élre 2009-ben

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a francia gárda visszatér nyerő formájához a következő idényben, miután egy igen gyenge kezdés után, végül fantasztikusan fejezte be az idei évet a Forma-1-ben.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a francia gárda visszatér nyerő formájához a következő idényben, miután egy igen gyenge kezdés után, végül fantasztikusan fejezte be az idei évet a Forma-1-ben.

A 2005-ös és a 2006-os évad világbajnok csapata borzalmasan kezdte az idei évet, ám a szezon közepén feltámadt, és a Belga Nagydíj után minden más konstruktőrnél több pontot szerzett, részben Fernando Alonso két győzelmének köszönhetően.

A Renault az utolsó futamokon mutatott teljesítményével meggyőzte Alonsót arról, hogy igenis esélye lehet harcba szállni az élmezőnnyel 2009-ben, így a spanyol két évvel meghosszabbította szerződését.

Flavio Briatore szintén meg van győződve arról, hogy csapata komoly erőt képvisel majd a következő évben.

“Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk visszatérni az élre” – mondta az olasz szakember az Autosprint magazinnak. “Mindenünk megvan ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, folyamatosan fejlesztünk, és minden egyes újítás szinte azonnal helyet kap az autóban.”

“Visszatértünk ahhoz a szituációhoz, amelyben 2006 előtt voltunk. A Ferrari kis híján futamgyőzelem nélkül zárta a 2005-ös évet. Ilyen dolgok könnyen megtörténhetnek, hiszen a Forma-1-ben minimális a különbség a nagyon jó és a nagyon rossz munka között.”

“A titok az, hogy először meg kell értened, mi a probléma és csak azután kezdhetsz el dolgozni a megoldáson. Máskülönben egy olyan autót kapsz, amely nem épült biztos alapokra.”

“A tavalyi évben emiatt közel öt hónapot veszítettünk, ennyi időbe telt, míg rájöttünk, mi volt a probléma. Rengeteg időt emésztett fel az, hogy mindent elölről kellett kezdenünk a szélcsatornában. Azonban most már készen állunk.”

Annak ellenére, hogy a Renault csak a szezonzáró Brazil Nagydíj után jelentette be Fernando Alonso szerződéshosszabbítását, Biratore elmondta, nem aggódott túlságosan, ugyanis folyamatosan tárgyalt spanyol versenyzőjével a folytatást illetően.

“Minden versenyhétvégén beszéltem Fernandóval, azonban megegyeztünk abban, hogy a szezon végéig nem mondunk semmit. Az ő jelenlétében kísérletezhettünk más versenyzővel, azonban Grosjean még túl fiatal, és elég sok hibát vétett a GP2-ben az idei évben.”

“Mindenesetre, ha egy nagyon erős ellenfelet akarsz megverni, házon belül kell kinevelned a versenyződet. Ahogy azt tettük Fernandóval, és ahogy azt a McLaren tette Hamiltonnal.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS