Friss hírek

Briatore szerint Alonso ki van éhezve a sikerre

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso sokkal motiváltabb és elszántabb, mint 2006-ban volt, állítja a Renault csapatvezetője, Flavio Briatore, aki azt is hozzátette, hiba lenne őt összehasonlítani Ron Dennisszel.


A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso sokkal motiváltabb és elszántabb, mint 2006-ban volt, állítja a Renault csapatvezetője, Flavio Briatore, aki azt is hozzátette, hiba lenne őt összehasonlítani Ron Dennisszel.


A spanyol versenyző a tavalyi évben a McLaren-Mercedes istállót erősítette, ám mivel képtelen volt kijönni a vezetőséggel, szerződést bontott munkaadójával, és visszatért egykori csapatához, a Renault-hoz.

Azt követően, hogy két bajnoki címet is szerzett Alonsóval, a Renault borzalmas szezont teljesített a tavalyi évben, amit az is bizonyít, hogy versenyzői mindössze egyetlen egyszer állhattak fel a dobogóra, és a McLaren kizárását követően csak a harmadik helyen végezett a konstruktőrök versenyében.

Azonban Alonso és a Renault vezetése is bízik benne, hogy idén fordulhat a kocka, és a spanyol versenyzővel megerősödött gárda ismét visszatérhet nyerő formájához.

Briatore nyugodtan várja az idei évet, ugyanis elmondása szerint még nem látta ennyire elszántnak és motiváltnak Alonsót, mint az elmúlt hónapokban.

“Alonso mindig sokat jelentett a csapatnak, remek teljesítményt nyújtott és motiválta a körülötte dolgozókat” – mondta Briatore az AS-nek adott nyilatkozatában Valenciában.

“Boldognak látszik, mi is azok vagyunk, szinte semmi nem változott azóta, hogy elhagyta a csapatot, kivéve azt, hogy rengeteget fejlődött. Plusz egy év tapasztalat nagyon hasznos egy versenyző számára. Roppant motiváltnak látom, sokkal elszántabb, mint 2006-ban volt. Ez sokat segíthet, mind neki, mind a csapatnak.”

Amellett, hogy nem tudott kijönni a csapat vezetésével, márkatársával, Lewis Hamiltonnal való viszonya is nagyban közrejátszott abban, hogy Alonso az év végén elhagyta a McLarent.

A spanyol pilóta csapattársa az újonc Nelsinho Piquet lesz az idei évben, akivel Briatore szerint nem lesz majd gondja Fernandónak.

“Ez lehetetlen. Első ránézésre két fantasztikus versenyző. Piquet lehetőséget kapott arra, hogy egy kiváló csapatban, egy bajnok mellett versenyezhessen az idei évben. Nelsinho egy fiatal, és intelligens srác” – folytatta Briatore.

“Tudja, hogy mit akar, és remek lehetőség számára, hogy Alonso a csapattársa. Ez előnyére válhat, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy én teljesen más vagyok, mint Ron Dennis.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!