Briatore szerint Alonso lesz a bajnok - F1VILÁG.HU

Briatore szerint Alonso lesz a bajnok

HIRDETÉS

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore biztos benne, hogy egykori versenyzője, Fernando Alonso megvédi bajnoki címét az idei évben, noha márkatársa, Lewis Hamilton fantasztikus kezdést bemutatva, magabiztosan áll az élen.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore biztos benne, hogy egykori versenyzője, Fernando Alonso megvédi bajnoki címét az idei évben, noha márkatársa, Lewis Hamilton fantasztikus kezdést bemutatva, magabiztosan áll az élen.

A brit újonc eddig minden versenyen a dobogón végzett, és az elmúlt két futamon aratott győzelmével, tíz ponttal Alonso előtt, az élen áll a bajnoki pontversenyben. Hamilton teljesítménye mindenkit lenyűgözött, és a többség úgy gondolja, most már ő a favorit a bajnoki küzdelemben.

Flavio Briatore azonban más véleményen van, és biztos benne, hogy egykori versenyzője lesz az, aki a végén bezsebeli a bajnoki címet.

“Fernando lesz a bajnok, ebben teljesen biztos vagyok” – mondta Briatore az AS c. hírlapnak adott interjújában. “Tudja, mit kell tennie. A tavalyi évben volt egy pillanat, mikor úgy tűnt, elveszti a bajnoki címet. Mindenki azt gondolta, hogy elbukik, azonban keményen harcolt, és a végén ő lett a befutó. Ahhoz, hogy győzzön, pontosan ugyanazt kell tennie, mint az elmúlt év utolsó négy versenyén. Koncentráltak kell maradnia, és nem szabad, hogy a külső hatások megzavarják. Nincs egyedül. Csodálatos a családja. Ott van Luis, a menedzsere, aki mindenben támogatja.”

“Úgy vélem, Fernando lesz a világbajnok. Mint mindenkinek, neki sem könnyű beilleszkednie új csapatába. Korábban a Michelin gumikat használta, most pedig a Bridgestone abroncsaival kell helyt állnia, míg Hamilton a GP2-ből már ismerte a japánok termékeit. Alonso tapasztalt versenyző, és ha a McLaren továbbra is a Ferrari előtt marad, akkor nyugodtan kell lennie, keményen kell koncentrálnia a munkára, el kell felednie a múltat, és meglátják, ő lesz a győztes.”

Alonso, aki korábban bevallotta, nem érzi magát jól a McLarennél, a tavalyi szezon végén, öt év után hagyta el a francia alakulatot. Egykori csapatvezetője, Briatore azonban elmondta, nem tud különösebb tanácsot adni Ron Dennisnek, hogy miként tudna jobb légkört teremteni a spanyol versenyzőnek.

“Nem szeretném kioktatni Ront” – mondta az olasz. “Csak annyit mondhatok, hogy fantasztikus kapcsolatot alakítottunk ki Fernandóval és a spanyol médiával. Ha Spanyolországba utazom, úgy érzem, mintha otthon lennék. Ez Ron legnagyobb problémája. Rengeteg sikert elért a saját módszereivel. Én másképp dolgozom. Mások vagyunk, de nem szeretném őt kritizálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!