Friss hírek

Briatore szerint Hamilton tanult a tavalyi évből

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a bajnoki cím várományosa, Lewis Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és ha továbbra is higgadt tud maradni, megszerezheti első bajnoki címét az F1-ben.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a bajnoki cím várományosa, Lewis Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és ha továbbra is higgadt tud maradni, megszerezheti első bajnoki címét az F1-ben.

A McLaren brit versenyzője pontosan egy évvel ezelőtt veszítette el a bajnoki címet a szezonzárón, pedig elég lett volna csak az ötödik helyen befutnia a Brazil Nagydíjon.

Bár az elmúlt versenyeken hangsúlyozta, nem fog kockáztatni, és a biztos pontszerző helyekre fog hajtani, Hamilton hihetetlen agresszív volt a rajt utáni pillanatokban Fujiban, és felesleges kockázatot vállalva kiszorította riválisait az első kanyarban, amiért büntetést is kapott.

Hirdetés
 

Éppen ezért Briatore korábban azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint Hamilton ismét eldobja magától a bajnoki címet, ám sanghaji fölényes győzelme után már másképpen vélekedik a dolgokról.

“Amit mondtam, az teljesen érthető volt. Azt mondtam, hogy nagyon nehéz a helyzeted, mikor olyan komoly nyomás alatt állsz, amilyen alatt most ő áll” – mondta Briatore az Autosportnak.

“A tavalyi évben 17 pontot veszített az utolsó két versenyen, és néha a második, a harmadik, vagy a negyedik hely a célod. Ez az én véleményem. Nem lehetséges az, hogy minduntalan nyerj. Néha, mikor a bajnoki címért harcolsz, jó, ha a második, a harmadik, vagy akár az ötödik helyen végzel.”

Briatore azonban úgy gondolja, hogy Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és az, hogy Szingapúrban megelégedett a biztos pontszerző helyekkel, szintén azt bizonyítja, hogy rengeteget komolyodott egy év leforgása alatt.

“Tanult a tavalyi évből” – mondta az olasz szakember. “Úgy gondolom, hogy két vagy három versennyel ezelőtt meg lett volna az esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot, de nem tette. Véleményem szerint, mikor a bajnoki címért harcolsz, a legfontosabb, hogy a pontszerzésre, és nem feltétlenül a győzelemre hajts.”

Arra a kérdésre, hogy melyik versenyzőre tenné a pénzét, Briatore a következőket felelte: “Már csak egy futam van hátra. Normális esetben, ha valakire fogadnom kellene, akkor biztos vagyok abban, hogy Hamiltonra tenném a pénzem.”

“Sokkal nagyobb esélye van, mint bárki másnak. Azonban ha kockáztatni szeretnék, akkor Massára fogadnék, mert az többet fizetne, ha bejönne.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!