Briatore szerint Hamilton tanult a tavalyi évből - F1VILÁG.HU

Briatore szerint Hamilton tanult a tavalyi évből

HIRDETÉS

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a bajnoki cím várományosa, Lewis Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és ha továbbra is higgadt tud maradni, megszerezheti első bajnoki címét az F1-ben.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy a bajnoki cím várományosa, Lewis Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és ha továbbra is higgadt tud maradni, megszerezheti első bajnoki címét az F1-ben.

A McLaren brit versenyzője pontosan egy évvel ezelőtt veszítette el a bajnoki címet a szezonzárón, pedig elég lett volna csak az ötödik helyen befutnia a Brazil Nagydíjon.

Bár az elmúlt versenyeken hangsúlyozta, nem fog kockáztatni, és a biztos pontszerző helyekre fog hajtani, Hamilton hihetetlen agresszív volt a rajt utáni pillanatokban Fujiban, és felesleges kockázatot vállalva kiszorította riválisait az első kanyarban, amiért büntetést is kapott.

Éppen ezért Briatore korábban azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint Hamilton ismét eldobja magától a bajnoki címet, ám sanghaji fölényes győzelme után már másképpen vélekedik a dolgokról.

“Amit mondtam, az teljesen érthető volt. Azt mondtam, hogy nagyon nehéz a helyzeted, mikor olyan komoly nyomás alatt állsz, amilyen alatt most ő áll” – mondta Briatore az Autosportnak.

“A tavalyi évben 17 pontot veszített az utolsó két versenyen, és néha a második, a harmadik, vagy a negyedik hely a célod. Ez az én véleményem. Nem lehetséges az, hogy minduntalan nyerj. Néha, mikor a bajnoki címért harcolsz, jó, ha a második, a harmadik, vagy akár az ötödik helyen végzel.”

Briatore azonban úgy gondolja, hogy Hamilton tanult a tavalyi évben elkövetett hibáiból, és az, hogy Szingapúrban megelégedett a biztos pontszerző helyekkel, szintén azt bizonyítja, hogy rengeteget komolyodott egy év leforgása alatt.

“Tanult a tavalyi évből” – mondta az olasz szakember. “Úgy gondolom, hogy két vagy három versennyel ezelőtt meg lett volna az esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot, de nem tette. Véleményem szerint, mikor a bajnoki címért harcolsz, a legfontosabb, hogy a pontszerzésre, és nem feltétlenül a győzelemre hajts.”

Arra a kérdésre, hogy melyik versenyzőre tenné a pénzét, Briatore a következőket felelte: “Már csak egy futam van hátra. Normális esetben, ha valakire fogadnom kellene, akkor biztos vagyok abban, hogy Hamiltonra tenném a pénzem.”

“Sokkal nagyobb esélye van, mint bárki másnak. Azonban ha kockáztatni szeretnék, akkor Massára fogadnék, mert az többet fizetne, ha bejönne.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!