Briatore: Totális szerencsejáték megy a Pirellikkel

Fotó: Pirelli
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 09: Pirelli tyres outside Prellii motorhome during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2019 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)
Flacio Briatore úgy gondolja, a Forma-1 jelenlegi egyik legnagyobb problémáját a Pirelli abroncsai jelentik.

Idén számos csapat, köztük a Ferrari is küszködik a 2019-es abroncsok megértésével és működtetésével – Briatore ezen egyáltalán nem csodálkozik. 

A Renault volt csapatfőnöke Monacóban az olasz Automotónak úgy nyilatkozott, túl sok keverék közül választhatnak a csapatok, ráadásul ezek versenyről versenyre változnak.

„Egyik versenyről a másikra megváltoztatják őket, néhány csapat érti, mások nem. Totális szerencsejáték” – nyilatkozta. 

„Jobb lenne, ha az egész mezőnynek adnának egy lágy gumit az időmérőre, és egyet a futamra. Ugyanazt kellene megtartani 4 évig, aztán akik nem értik, hogy hogy kell működésre bírni őket, ők is megértik majd előbb vagy utóbb.”

„A közvetítésben mindig hallok a gumikról, de ez senkit nem érdekel.”

Briatorét a Ferrari elrontott időmérős taktikájáról is megkérdezték, amikor nem küldték ki gyorsabb körre Charles Leclercet, ezért a monacói már a Q1-ben kiesett. 

„Mindenki tudja, hogy a pálya gyorsul. Még az F3 is 3 tizeddel lesz gyorsabb körönként, és a Ferrari a bokszban tartja a versenyzőjét?” – reagált az üzletember. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!