Briatorét lenyűgözte Piquet teljesítménye - F1VILÁG.HU

Briatorét lenyűgözte Piquet teljesítménye

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore dicsérő szavakkal illette Nelsinho Piquet-t, aki kiváló teljesítményt nyújtott a Német Nagydíj második felében, és megszerezte pályafutása eddigi legjobb eredményét a Forma-1-ben.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore dicsérő szavakkal illette Nelsinho Piquet-t, aki kiváló teljesítményt nyújtott a Német Nagydíj második felében, és megszerezte pályafutása eddigi legjobb eredményét a Forma-1-ben.

Piquet egy félresikerült időmérő után csak a tizenhetedik pozícióból vághatott neki a vasárnapi futamnak, ahol kihasználva a biztonsági autós periódust, felugrott a második helyre, mellyel megszerezte a Renault első idei dobogós helyezését.

A brazil pilóta egy kiállásos stratégiája, illetve a biztonsági autó jó időben történő pályára küldése lehetővé tette, hogy a Renault újonca a verseny utolsó szakaszában – miután Hamilton teljesítette utolsó kiállását – az élre álljon.

Bár fantasztikusan teljesített az utolsó etapban, és tartani tudta a mögötte autózó Felipe Massát, Hamiltonnal nem bírt el, így be kellett érnie a nyolc pontot jelentő második hellyel.

“Nos, egy kicsit szerencséje volt a biztonsági autóval, ám ami azután következett, az lenyűgözött. Fantasztikusan versenyzett a futam második felében” – mondta Briatore az Autosportnak.

“Nyilvánvalóan sokkal gyorsabb volt a McLaren. Hamilton megérdemelte a győzelmet, mi pedig a második helyet, mert a miénk volt a leggyorsabb autó a futam második felében.”

A sikerek ellenére Briatore óvatosságra intett, mikor arról kérdezték, hogy a hétvégén mutatott teljesítménye, és pályafutása eddigi legjobb eredménye után egy erősebb Piquet-t látunk-e majd a szezon hátralévő részében.

“Úgy gondolom, hogy óvatosnak kell lennünk, mert Nelson még nagyon fiatal, de szerintem abszolút pozitív gondolkodású” – folytatta a szakember.

Piquet csapattársa, Fernando Alonso számára szinte semmi nem jött össze a vasárnapi versenyen, és a kétszeres világbajnok – bár az ötödik helyről rajtolhatott – csak a tizenegyedik lett.

“Ez nem az ő versenye volt” – mondta Briatore Alonsóról. “Nem rajtolt túl jól. Aztán pedig ahányszor megpróbált előzni, azt mások kihasználva elmentek mellette. De ennek ellenére keményen küzdött. Azonban örülök, hogy a csapat nyolc pontot szerzett.”

A Német Nagydíjon elért sikerek után a Renault a hatodik helyre ugrott fel a konstruktőrök versenyében, és csak két ponttal van lemaradva a Toyotától.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!