Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Brit tehetség tesztelhet a Force Indiánál

A Force India alakulata hétfő délután hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 20 esztendős Max Chilton is vezetheti majd a gárda autóját a jövő héten megrendezésre kerülő fiatal versenyzők tesztjén, Abu Dhabiban.


A Force India alakulata hétfő délután hivatalos közleményben jelentette be, hogy a 20 esztendős Max Chilton is vezetheti majd a gárda autóját a jövő héten megrendezésre kerülő fiatal versenyzők tesztjén, Abu Dhabiban.

A brit tehetség korábban egy aerodinamikai teszt erejéig vezethette az indiai istálló versenygépét, jövő kedden és csütörtökön pedig Abu Dhabiban róhatja majd a köröket a csapat színeiben.

„Alig várom már, hogy Abu Dhabiban újra autóba üljek” – mondta izgatottan Chilton, aki az idei évben a GP2-es sorozatban szerepelt a Carlin színeiben.

„Dolgoztam már együtt a csapattal, szóval tudom, miképp dolgoznak, és remélem, hogy gyorsan felveszem majd a tempót. Már versenyeztem néhányszor Abu Dhabiban a GP2-vel, ami segíthet. Ez egy nagy lehetőség számomra, és megpróbálom minden pillanatát kiélvezni, és minden tőlem telhetőt beleadni.”

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya hozzátette: „Mindannyian tudjuk, milyen nehéz betörni a Forma-1-be, szóval a fiatalok tesztje egy nagyszerű kezdeményezés, mely minden csapatnak megadja a lehetőséget arra, hogy ifjú tehetségeket próbáljon ki.”

„A versenyzőknek pedig esélyt ad arra, hogy megtanulják, miképp operál egy forma-1-es istálló, ráadásul még a versenyhétvégék szokásos nyomása sem nehezedik rájuk. Figyelni fogom majd, miképp alakul a jövő heti teszt.”

Az indiai istálló autóját egyébként várhatóan nem csak Chilton vezetheti majd jövő héten, ám arról, hogy ki csatlakozik a brit versenyzőhöz, csak később tesz bejelentést a csapat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!