Friss hírek

Brown: A Ferrari következetesebb pilótapárossal előrébb végzett volna

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója szerint az idei Forma-1-es szezonban a középmezőnyben nagyon szoros csata várható – a szakember elárulta, szerinte kik lesznek legnagyobb ellenfeleik.

A McLaren a tavalyi szezonban a 4. helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, míg versenyzőik, Carlos Sainz és Lando Norris a 7. és 9. helyeken zártak 10 pont különbséggel. 

A McLaren-főnök szerint az idei évben is nagyon kevésen fog múlni, hogy ki lesz a 3. a konstruktőrök között – Brown elárulta, szerinte az Aston Martin (korábbi Racing Point), az Alpine (korábbi Renault), a Ferrari és az AlphaTauri csapata is harcban lesz velük idén. 

„Azt hiszem, a harmadik és hetedik hely sorsa olyan, mintha egy érmét dobnánk fel” – nyilatkozta Zak Brown a RaceFans című lapnak. 

„A harmadik és a hetedik hely közötti csapatok a tavalyi év valamely pontján voltak harmadikak is. Szóval ennyire szoros” – folytatta. 

„Mindegyikük képes arra, hogy a harmadik leggyorsabb legyen, és a pilótapáros következetességén múlik az, hogy ezt összerakják. Feltételezzük, hogy a harmadik helytől a hetedikig bárki képes erre.”

Brown erre a Ferrari példáját hozta: Charles Leclerc 98 ponttal a 6. helyen zárt a bajnokságban, míg csapattársa, Sebastian Vettel 33 ponttal a 13. lett, az olaszok így csak a 6. helyen végeztek az istállók között.

„Úgy gondolom, ha megnézzük, hol végzett Charles [Leclerc], ha a másik pilótájuk következetesebb lett volna és nagyobb lett volna a tempója, akkor nem hiszem, hogy hatodikként zártak volna a bajnokságban. Szóval, hogy veszélyt jelentenek-e a harmadik helyre az ő forrásaikkal? Abszolút.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!