Brown: Alonso Schumacher vagy Hamilton szintjén lehetne

Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 23 November 2017. Fernando Alonso, McLaren. World Copyright: Steven Tee/McLaren ref: _1ST0357
Fotó: McLaren
Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Alonso számára a szezonzáróval véget ér F1-es karrierje is – legalábbis egyelőre. A spanyol a közelmúltban egyáltalán nem érezte jól magát, hiszen a McLaren versenygépével nem tudott versenyképes lenni.

A spanyol pilóta nemrégiben úgy nyilatkozott, el tudja képzelni, hogy visszavágyik majd a versenypályára, és most a McLaren-főnök is megerősítette abban, hogy lehetősége is lenne rá, hogy újra a csapat színeiben vezessen.

„Ha szükségem lenne egy versenyzőre, Alonso lenne az első, akit felhívnék” – nyilatkozta Brown. „Michael Schumacher is visszajött, Alain Prost is visszajött. Semmit nem zárnék ki, azt sem, hogy 2019-ben Fernando teszteljen nálunk.”

Brown hozzátette, biztos benne, hogy hiányozni fog Alonsónak a Forma-1, és az is lehet, hogy nem versenyzői, hanem másmilyen szerepben látjuk majd viszont a kétszeres világbajnokot.

„Fernando mondta nekem, hogy el tudja képzelni, hogy egy nap menedzsmentszerepet vállal. Egyszerűen imádja a versenypálya hangulatát. Ha nincs a Forma-1-ben, vagy az endurance versenyeken, akkor a gokartpályán lehet vele találkozni. Egyszerűen nem tudja otthagyni.”

„És senkinek nem szabad elfelejteni, hogy ő még mindig egy McLaren-pilóta. 2019-ben együtt versenyzünk majd az Indy 500-on. Számos lehetőség van, hogy Fernando segítse a csapatot.”

Az üzletember elárulta, rossz volt látniuk, hogy Alonso a McLaren autójával képtelen jó eredményeket elérni, és sajnálja azt is, hogy a spanyol pilóta korábban többször csak kicsivel csúszott le a vb-cím megnyeréséről.

„Nagyon sajnálom, hogy Fernandónak most nincs esélye a dobogóra. Mindenekelőtt azért, mert látjuk, hogy ő milyen magas szinten vezet. Nagyon kár, hogy karrierje során csak két világbajnoki címet nyert. Ha a megfelelő autókban ült volna, akkor Schumacher vagy Hamilton szintjén lenne 5 vagy 6 világbajnoki címmel.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS