Friss hírek

Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a maga részéről sajnálja, hogy Mattia Binotto jövőre már nem lesz a Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke. Szerinte a svájci szakember jó munkát végzett.

Binotto 2019 januárja óta irányította a patinás olasz istállót, egy hete pedig az olaszok bejelentették, külön utakon folytatják. Binotto nemcsak a csapatfőnöki székből távozik, hanem Maranellóból is. Az 53 esztendős szakember 28 évig szolgálta a Ferrarit. Binotto távozásának hírére Zak Brown is reagált: a McLaren-vezér sajnálja a távozását, egyúttal rámutatott, szerinte a stabilitás fontos egy F1-es csapat életében.

„Nem ismerem a részleteket a Ferrarival kapcsolatban, de számomra úgy tűnik, hogy Mattia jó munkát végzett” – mondta a szakember. „Versenyképesek voltak idén. Én azon a véleményen vagyok, hogy a stabilitás és a csapat működtetésének képessége az, ami hosszú távon a legjobb eredményeket biztosítja.”

Hirdetés
 

Binotto helyét jó eséllyel az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur veszi majd át – az olasz csapat januárban jelenti majd be új csapatfőnökét. A hírek szerint viszont a Ferrari a McLarent irányító Andreas Seidl-lel is tárgyalt. Brown azt mondja, az biztos, hogy a német szakember nem megy sehová.

„Ötletem sincs, de azt tudom, hogy ő nem” – mondta, amikor a Ferrari új csapatfőnökéről kérdezték.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!