Költségplafon-ügy

Brown kételkedik abban, hogy Alonso a Renault-hoz megy

A McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown azt mondja, a Renault számára abszolút első számú választás lehet Fernando Alonso, ám kételkedik abban, hogy a spanyol versenyzőnek van „étvágya” csatlakozni a francia istállóhoz.

A Renault-tól a 2020-as idény végén távozik Daniel Ricciardo, aki a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét veszi majd át a McLarennél.

Német lapértesülések szerint pedig a Renault előrehaladott tárgyalásokat folytat Alonsóval, sőt, állítólag a felek már nagyjából meg is állapodtak egymással, így a spanyol pilóta 2021-ben visszatér az F1-be.

Hirdetés
 

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója viszont azt mondja, szerinte a kétszeres világbajnok még nem döntött, és nem is gondolja úgy, hogy csatlakozni a Renault-hoz – ahol 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címeit szerezte.

„Beszéltem vele a minap, kicsit megpiszkáltam, és szerintem még nem döntött” – mondta Zak Brown a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva.

„Ha én vezetném a Renault csapatát, én is őt ültetném az autóba. Egy nagy nevet. Egy olyat, aki nyert már velük bajnokságot, szóval van történelme. Úgyhogy a Renault szempontjából nem is kérdés, hogy ő a megfelelő választás.”

„De hogy Alonso vissza akar-e térni 22 versenyre egy olyan autóval, ami nem tűnik még győztes konstrukciónak… Főleg azok után, amit Fernando mondott, hogy akkor ülne csak be egy autóba, ha úgy gondolná, hogy dobogóra tud állni.”

„Szóval figyelembe véve, hogy hasonló utat járnak be, mint a McLaren, hogy visszazárkózzanak az élre… Azt gondolom, oda is fognak érni, mert egy nagyszerű csapat, remek forrásokkal rendelkezik, nagyszerű vállalatról van szó, és már összejött nekik korábban.”

„De azt nem tudom, hogy Fernandónak van-e étvágya arra, hogy nekivágjon egy hároméves utazásra ahelyett, hogy kapjon egy olyan autót, amivel győzni tud 2021-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brown kételkedik abban, hogy Alonso a Renault-hoz megy
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!