Bruno Senna a Forma-1-ben is szeretne bizonyítani

Bruno Senna első tesztköreit novemberben futhatja majd a Toro Rosso vagy a Honda Racing színeiben, állítja egykori GP2-es csapatfőnöke, az iSportos Paul Jackson.

Bruno Senna első tesztköreit novemberben futhatja majd a Toro Rosso vagy a Honda Racing színeiben, állítja egykori GP2-es csapatfőnöke, az iSportos Paul Jackson.

Még Felipe Massa a nagy sztár Brazíliában, de a dél-amerikaiak új reménysége már készen áll: Bruno Sennának, az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok, Ayrton Senna unokaöccsének jó esélye van arra, hogy 2009-ben bemutatkozhasson a királykategóriában.

“Bizakodó vagyok, hogy sikerülni fog” – mondta a pályán lévő újságírók faggatására a GP2-es bajnokság idei ezüstérmese.

November harmadik hetében sor kerül Bruno első Forma-1-es tesztjére. Egyelőre a részletek még tisztázatlanok, mint például az is, hogy hány napot tesztelhet, erről még egyeztetnek Sao Paulóban. Ezért is hangoztatja azt a 25 éves versenyző, hogy még semmi sincs aláírva, hiszen a Honda megerősítése a jövő héten várható.

Erről így vélekedik Bruno: “Remélem, hogy ezen a teszten meg tudom mutatni azoknak az embereknek, akik a döntéseket hozzák, hogy érett vagyok a Forma-1-re.”

Hogy a Honda milyen komolyan érdeklődik az ifjú brazil iránt, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy átkérték a teljes aktáját az iSporttól, Senna idei GP2-es csapatától.

Természetesen egy álom beteljesedése lenne Bruno számára a közös munka a japán gyári istállóval, valamint Ross Brawnnal, aki Michael Schumacher címei megszerzésében ért el elévülhetetlen érdemeket.

“Úgy gondolom, hogy ott sokat tanulhatnék, ezért ideális lenne nekem ez kezdésnek” – vélekedett erről a leendő új brazil kedvenc.

Hogy Senna eredményes lesz-e a Forma-1-ben, erről Paul Jackson iSport csapatfőnök, már az együtt eltöltött egy évnyi munkája alapján is meggyőződött.

Már most olyan tehetségesnek tartja, mint a 2007-es GP2-es bajnokát, Timo Glockot.

“Bruno egyre jobb lesz, hihetetlenül gyorsan tanul, a relatíve kevés tapasztalatát is hamar kamatoztatni fogja. Egyértelműen megérett a Forma-1-es küzdelmekre.”

Jelenleg Jenson Button helye tűnik biztosnak a Hondánál. A második ülésért a japánoknál már nagyobb a küzdelem, Senna mellett felmerül néhány brazil neve: a jelenlegi veterán Rubens Barrichello is számíthat akár egy újabb év hosszabbításra, vagy a Renault-nál felemás szezont teljesítő Nelson Piquet is kiköthet még a csapatnál, mint ahogy a GP2-es kolléga, Lucas di Grassi is pályázik erre a lehetőségre.

Sennának erről a kérdésről határozott véleménye van, és a legnagyobb nyugalommal állítja: “Minél nagyobb a konkurencia, annál jobb. A helyemet nem ajándékba szeretném kapni, hanem azért, mert kiérdemlem a teljesítményem alapján.”

Senna saját önerőből szeretne felkapaszkodni a királykategóriába, és nem csak a híres családneve által, ami néha inkább megterhelő, mintsem előnyös tud lenni. Különösen otthonában, Brazíliában kaptak szárnyra olyan híresztelések, hogy a mögötte felsorakozó 14 millió eurónyi szponzorral bevásárolta volna magát a Scuderia Torro Rossóba, a Red Bull Racinghez távozó Sebastian Vettel helyére a következő szezonra.

Ezek az összegek erősen túlzóak, még akkor is, ha Sennának már most több személyes szponzora is van, mint pár Forma-1-es versenyzőnek.

“Eddigi egyezkedéseim során még egyszer sem kértek tőlem pénzt, sőt ez még csak fel sem merült” – állítja a fiatal versenyző.

Mindezek ellenére a Red Bull fiókcsapata továbbra is egy lehetőségként nyitva marad számára, ha a Hondával nem sikerülne a megegyezés. Ők a pletykák szerint egy decemberi tesztlehetőséget kínáltak fel neki.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS