„Buborékban” fog versenyezni a Forma-1 a zárt kapus futamokon

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, before the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-227CZ2MQN2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Egy külön „bioszférát” próbál majd létrehozni magának a Forma-1 a zárt kapus európai versenyekhez – ezt mondta a minap egy interjúban Ross Brawn.

A Forma-1 sportigazgatója a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva beszélt arról, milyen protokoll szerint próbálják majd megrendezni a száguldó cirkusz versenyeit.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a szezon várhatóan július elején rajtol majd el Ausztriában, ahol rögtön két zárt kapus futamot is megtartanak.

„Együtt dolgozunk az FIA-val, az FIA pedig összehoz egy struktúrát ahhoz, amire nekünk szükségünk van” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Minden belépőt tesztelni fogunk, és engedélyt kapnak, mielőtt belépnének. És aztán minden másnap tesztelni fogjuk őket, amíg a paddockban vannak.”

„Egy meghatalmazott hatóság lesz, ami következetesen jelen lesz, és minden euróai versenyen ugyanazt a létesítményt fogjuk használni a tesztekhez.”

Brawn elárulta, a csapatok nem használhatják majd saját motorhome-jaikat sem.

„Lesz korlátozás arra vonatkozóan, hogy hányan mozognak a paddockban. A személyzet nem tudja tartani a távolságot, szóval belül kell létrehoznunk egy saját környezetet, ami gyakorlatilag egy elszigetelt buborék lesz.”

„A csapatoknak a saját csoportjukon belül kell maradniuk. Nem vegyülhetnek a többi csapattal, és a saját hoteljeikben maradnak. Nem lesznek motorhome-ok sem.”

„Rengeteg munka folyik köztünk és az FIA között, és biztató, amit látok és hallok, miszerint egy biztonságos környezetet tudunk majd létrehozni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS