Buemi elnézést kér a Toro Rossótól

Felemás érzésekkel nyilatkozott az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapját követően a Toro Rosso istálló svájci versenyzője, Sebastien Buemi.


Felemás érzésekkel nyilatkozott az Olasz Nagydíj pénteki edzésnapját követően a Toro Rosso istálló svájci versenyzője, Sebastien Buemi.

A fiatal tehetség számára jól indult a nap, hiszen értékes munkát végzett a csapattal a nyitótréningen, délután azonban már tízpercnyi körözés után rommá törte versenyautóját.

„A délelőtt jól ment, kipróbáltunk néhány dolgot az autón, hogy lássuk, azok miképp működnek Monzában, szóval összességében pozitív gyakorlás volt” – kezdte a nap értékelését a svájci.

„A délután már kevésbé volt ilyen eredményes, hiszen alig néhány kört tudtam megtenni. Hibáztam és a falnak ütköztem, szóval elnézést kérek, hogy ennyi munkát adtam a csapatnak. Viszont – ahogy ők mondták – holnap egy új nap vár ránk, és ma este keményen fogok dolgozni mérnökeimmel azon, hogy lássuk, mit tehetünk a hétvége hátralévő részére vonatkozóan.”

Buemi hozzátette, a baleset miatt nem volt lehetősége kipróbálni a lágyabb abroncsokat, a DRS-rendszer viszont meglehetősen jól működik a rendkívül gyors aszfaltcsíkon.

„A gumik tekintetében nem sok mindent lehet elmondani, én csupán a közepes keverékkel köröztem eddig. A DRS remekül működik, és ilyen alacsony leszorítóerőt generáló konfigurációval körözni itt, Monzában egészen érdekes és élvezetes.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!