Buemi magabiztosan várja a Toro Rosso döntését - F1VILÁG.HU

Buemi magabiztosan várja a Toro Rosso döntését

HIRDETÉS

Sebastien Buemi nagyon bízik abban, hogy sikerült meggyőznie a Scuderia Toro Rosso vezetését, és versenyzői ülést kap az olasz gárdától a következő idényre.

Sebastien Buemi nagyon bízik abban, hogy sikerült meggyőznie a Scuderia Toro Rosso vezetését, és versenyzői ülést kap az olasz gárdától a következő idényre.

Bár a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz korábban célzott arra, hogy igen nagy a valószínűsége a svájci pilóta szerződtetésének, a Toro Rosso egyelőre még nem véglegesítette jövő évi felállását.

Buemi a múlt héten is tesztelt Jerezben, ahol mindhárom napon az élre repítette a faenzai csapatot, és nálánál tapasztaltabb csapattársai, Takuma Sato és Sebastien Bourdais előtt végzett.

“Természetesen nagyon bízom abban, hogy hamarosan döntés születik az ügyben” – mondta a GP2-es versenyző a Forma-1 hivatalosa weboldalának. “Jó lenne még karácsony előtt tudni, de senkit nem sürgetek. Magabiztos vagyok a teszteken mutatott teljesítményem után, és most a csapat döntésére várok.”

“Úgy érzem, hogy a múlt héten kiválóan szerepeltem. Természetesen jó dolog az élen lenni, különösen a csapattársaid előtt, vagyis jelen esetben két vetélytársad előtt.”

“Éppen ezért optimista vagyok, és bízom abban, hogy rám nézve jó döntés születik. Én úgy érzem, hogy mindent megtettem, most már csak annyit tehetek, hogy türelmesen várok. Azonban amíg nem születik döntés, semmibe sem akarom beleélni magam.”

Buemi ezen a héten a Red Bull Racing színeiben folytatja a munkát Jerezben, ahol a nyitónapon szintén nem talált legyőzőre.

A svájci versenyző, aki Mark Webber balesete miatt kapott lehetőséget az energiaital-gyárosoktól, úgy érzi, az e heti teszt nagyon fontos számára, hogy még többet ki tudjon hozni magából.

“Nagyon sokat számít, hogy mennyi időt tölthetsz egy Forma-1-es autó volánja mögött” – magyarázta az ifjú titán. “Először csak úgy volt, hogy egy napot tesztelhetek, de Mark balesete miatt ma és holnap is autóba ülhetek. Ez pedig azt is jelenti, hogy két nappal többet tölthetek egy Forma-1-es autóban, ami nagyon fontos.”

“Különösen azért örülök, mert ma és holnap Sebastian Vettel mellett körözhetek, így sokat tanulhatok. Meggyőződésem, hogy ez még jobb versenyzővé tesz. Jelenleg úgy érzem, hogy napról napra fejlődöm, egyre jobban szokom hozzá az autóhoz és a gumikhoz, magához a Forma-1-hez.”

Hirdetés

“Hatalmas köszönettel tartozom a Red Bullnak, hogy lehetőséget biztosított számomra, és mindent megteszek azért, hogy ne okozzak nekik csalódást” – tette hozzá Buemi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!