Buemi nagyon összetörte a Red Bullt a Pirelli gumitesztjén - F1VILÁG.HU

Buemi nagyon összetörte a Red Bullt a Pirelli gumitesztjén

HIRDETÉS
Nagy balesetet szenvedett a Red Bull Forma-1-es autójával a Pirelli gumitesztjén Sebastien Buemi.
SINGAPORE - SEPTEMBER 14:  Sebastien Buemi of Switzerland and Red Bull Racing looks on in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 14, 2018 in Singapore.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A korábbi F1-es pilóta továbbra is a Red Bull támogatását élvezi, és 2013-as távozása óta is a szimulátorban, illetve különféle pályateszteken segíti az energiaital-gyárosok munkáját.

Buemi szerdán is autóba ült Silverstone-ban, ahol a csapat a Pirelli gumitesztjeiben segédkezett. A kétnapos gyakorláson a Red Bullon kívül a Williams biztosított még autót a teszthez, a második nap azonban a tervezettnél korábban véget ért, Buemi ugyanis nagyot bukott az Abbey nevű gyors jobbosból kijövet.

A svájci pilóta szerencsére nem sérült meg a balesetben, gyors orvosi ellenőrzés után távozhatott, az autó azonban csúnyán összetört.

Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre még vizsgálják.

A Pirelli egyébként több mint 2000 km-t tett meg a két nap során a Red Bull és a Williams segédletével. Utóbbi istállónál Robert Kubica és George Russell is szolgálatban voltak, míg a Red Bullnál Buemi mellett Pierre Gasly is lehetőséget kapott.

A következő gumitesztet szeptember 12-13-án rendezik majd a Paul Ricard versenypályán, Franciaországban.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!