Friss hírek

Buemi nem bánja, hogy Vettelhez hasonlítják

A Toro Rosso egyedüliként megnevezett versenyzője, Sebastien Buemi nem fél attól, hogy újoncként a sport történetének legfiatalabb futamgyőztesét, a tavalyi évben parádézó Sebastian Vettelt kell majd helyettesítenie 2009-ben.

A Toro Rosso egyedüliként megnevezett versenyzője, Sebastien Buemi nem fél attól, hogy újoncként a sport történetének legfiatalabb futamgyőztesét, a tavalyi évben parádézó Sebastian Vettelt kell majd helyettesítenie 2009-ben.

A svájci pilóta, aki az eddigi teszteken mindenkit levett a lábáról kiváló teljesítményével, komoly feladat elé néz, ugyanis mindenki azt várja tőle, hogy méltó utódja legyen Vettelnek, aki az anyacsapat, a Red Bull Racing színeiben folytatja a versenyzést a következő idényben.

A mindössze húsz esztendős Buemi, aki a mezőny legfiatalabb tagja lesz 2009-ben, tisztában van azzal, hogy komoly nyomás lesz rajta, azonban nem aggódik emiatt, annál sokkal jobban várja bemutatkozó évét a királykategóriában.

“Természetesen az, hogy Vettel helyére érkezem, extra nyomást helyez a vállamra, azonban sokat javított a csapaton, így az első gondolatom az, hogy ezért hálásnak kell lennem neki” – mondta Buemi a Forma-1 hivatalosa weboldalán.

“Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy hozni tudjam azt a szintet, amit ő felállított. Ám mivel a szabályok megváltoztak, biztos vagyok abban, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A szezon első állomásáig várnunk kell, hogy megtudhassuk, hol is állunk, de a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni.”

“Nem gondolok sokat arra, hogy ő mit tett, és nekem mit kell tennem. Bizonyára lesznek majd összehasonlítgatások az egész év folyamán, de ezzel már most tisztában vagyok, és meg kell tanulnom ezzel együtt élni.”

A Scuderia Toro Rosso még nem mutatta be vadonatúj versenyautóját, aminek igazából a február 9-én érkező Red Bull Racing RB5-ös lesz az alapja.

A faenzai kiscsapat a múlt heti teszteket még a tavalyi aerodinamikai csomaggal ellátott 2008-as autóval körözött, mellyel – nem meglepő módon – Buemi verhetetlennek bizonyult. A svájci pilóta azonban tisztában van azzal, hogy a régi autók még gyorsabbak, így azt sem tudja megmondani, mire számítson az új modellel kapcsolatban.

“Természetesen nagyon örülnék annak, ha tartani tudnánk azt a szintet, amit az év végén mutattunk, de ehhez nagyon keményen kell dolgoznunk, amire fel is vagyok készülve” – folytatta a svájci.

“Egyelőre még a tanulásé a főszerep, és az első néhány versenyig biztosan várnunk kell ahhoz, hogy megtudhassuk, hol is állunk valójában a többiekkel szemben, és meg tudjuk-e ismételni tavalyi sikereinket.”

A Red Bull fiókcsapata egyelőre még nem erősítette meg jövő évi versenyzői felállását, mindössze annyit lehet tudni, hogy Sebastien Bourdais vagy Takuma Sato lesz Buemi csapattársa.

Arra a kérdésre, hogy kit látna szívesebben a csapatnál, az újonc a következőket válaszolta: “Fogalmam nincs. Most, hogy az egyik ülés az enyém, elsődleges célom, hogy megverjem a csapattársam, bárki is legyen az.”

“Ha egy tapasztaltabb versenyző lesz a csapattársam, az sokat segíthet az autó fejlesztésében, és tanulhatok is tőle, azonban nincs olyan versenyző, akit jobban preferálnék” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek