Buemi túlságosan keménynek tartja a büntetést - F1VILÁG.HU

Buemi túlságosan keménynek tartja a büntetést

HIRDETÉS

Eltúlzottnak tartja a rá kirótt büntetést a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastien Buemi, aki a Magyar Nagydíjon öt rajthellyel hátrébbról rajtolhat majd időmérőn megszerzett pozíciójához képest.


Eltúlzottnak tartja a rá kirótt büntetést a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastien Buemi, aki a Magyar Nagydíjon öt rajthellyel hátrébbról rajtolhat majd időmérőn megszerzett pozíciójához képest.

Buemit az egy héttel ezelőtti Német Nagydíjat követően rótták meg a versenybírók, miután a futam közben leszorította a pályáról riválisát, Nick Heidfeldet, aki emiatt kénytelen volt feladni a futamot.

A svájci azonban úgy véli, félrevezetőek voltak azok a TV-felvételek, melyek alapján döntött a versenybíróság, mivel úgy véli, Heidfeld csak akkor került mellé, miután ő a lassító előtt rálépett a fékre.

„Kemény a büntetés. A szemből mutatott kép alapján nehéz megérteni a szituációt, hiszen nem lehet megítélni, Nick milyen pozícióban volt az én autómhoz képest, különösen a féktávon” – fogalmazott a Toro Rosso versenyzője.

„Ha megnézzük az oldalsó –és hátsó kamerafelvételeket, akkor átlátható az eset. Meggyőződésem, hogy a fékezés előtt még mögöttem volt. Az ideális ívet tartottam, és amikor beszúrt mellém, már féktávon voltunk.”

„Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megteszi ezt a fékezési zónában, mert elég kicsi esély volt arra, hogy megelőz anélkül, hogy nekem ütközne.”

Buemi hozzátette, elismeri, a versenybíróknak nem volt egyszerű döntést hozni a rendelkezésükre álló felvételek alapján.

„Amikor megnéztem a szemben lévő kamera képét, már tudtam, hogy nehéz lesz, mert nem lehet megállapítani a képek alapján, hogy milyen pozícióban volt hozzám képest. Nem voltunk fej-fej mellett. Azt hitték, hogy már a féktáv előtt ez volt a helyzet. De én biztos vagyok abban, hogy nem ez volt a helyzet.”

A Lotus Renault versenyzője, Nick Heidfeld elmondta, nem ért egyet a svájci álláspontjával, ő ugyanis határozottan állítja, már a Toro Rosso mellett volt a kanyar előtt.

Hirdetés

„Mellette voltam jobbról, ő pedig csak húzódott kifelé és nem volt hová menni” – fogalmazott a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!