Friss hírek

Buemi úgy érzi, hogy felkészült debütáló évére

A mezőny egyetlen újonca, Sebastien Buemi szerint felkészült bemutatkozó évére a Forma-1-ben, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű betöltenie a tavaly futamgyőzelmet szerző Sebastian Vettel megüresedett helyét a Toro Rossónál.

A mezőny egyetlen újonca, Sebastien Buemi szerint felkészült bemutatkozó évére a Forma-1-ben, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű betöltenie a tavaly futamgyőzelmet szerző Sebastian Vettel megüresedett helyét a Toro Rossónál.

Annak ellenére, hogy kiválóan teljesített az eddigi teszteken – nagyban annak köszönhetően, hogy csapata egyedüliként még a jóval nagyobb leszorító erőt generáló tavalyi autójával rótta a köröket – a svájci pilóta reálisan látja esélyeit az idei évre.

“A Forma-1-ben minden gyorsan változik, és Vettel fantasztikus munkát végzett az elmúlt szezonban” – mondta Buemi az STR4 mai bemutatóján Barcelonában.

Hirdetés
 

“Természetesen mindig fejlődni szeretnénk, de majd meglátjuk, mik lesznek a lehetőségeink. Semmiképpen nem szeretnénk visszalépni. Észben kell tartanunk, hogy mit értünk el a tavalyi szezonban, és most, az új szabályokkal, várnunk kell, illetve reálisan kell látnunk esélyeinket, habár jelen pillanatban azt gondolom, remek munkát tudunk végezni.”

Buemi, aki a tavalyi évben a 6. helyen végzett a GP2-ben, már alig várja, hogy megtegye első köreit az új autóval Barcelonában. A svájci pilóta továbbá elmondta, egyelőre nem szeretne jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően, mert csak a szezonnyitón tudhatják meg, ki hol áll a mezőnyben.

“Túl korai lenne bármit is mondani. Ha az autó jó, akkor el szeretnénk érni valami jót, ha nem, akkor pedig megpróbáljuk kihozni a kihozható maximumot” – magyarázta. “Azonban célom, hogy harcba szálljak csapattársammal, bizonyítsak magamnak az egész szezonban.”

“Nagyon izgatott vagyok jelen pillanatban. Már alig várom, hogy vezethessem az új autót. Melbourne hamar eljön, ezen a héten tesztelünk, utána még lesz egy hetünk, és ennyi. Szóval már alig várom, hogy az autóban ülhessek” – folytatta Buemi, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy egyedüli újoncként kell helytállnia a mezőnyben 2009-ben.

“Ha az autóban ülsz, akkor nem számít, hogy te vagy-e az egyetlen újonc, avagy sem. Megpróbálok a lehető legjobban a munkámra koncentrálni, és ennyi. Higgadtnak kell maradnod, és arra kell összpontosítanod, hogy amit el akarsz érni. Azon nem szabad aggódni, hogy te vagy az egyedüli újonc.”

Bár sokak szerint a drasztikus szabályváltozások komoly segítséget jelenthetnek egy újonc versenyzőnek, Buemi úgy gondolja, hogy az ő esetében ez nem feltétlenül igaz, ugyanis az elmúlt hónapokban sokat dolgozott a tavalyi autóval, amihez már sikerült is hozzászoknia.

“Nem hiszem, hogy az idei évben előnyt jelentene számomra az, hogy mindenkinek újak lesznek az autók a merőben más szabályok miatt” – magyarázta a svájci pilóta, aki egyelőre még a KERS rendszert sem próbálhatta ki.

“Mindezt azért gondolom, mert rengeteg kilométert teljesítettem a régi autóval, így ha a szabályok maradtak volna, akkor az könnyítés lett volna számomra, mivel már hozzászoktam az autóhoz. Viszont ez mindenki számára azonos, így nem is kell rajta agyalni. Azon leszek, hogy a lehető legjobb munkát végezzem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Buemi úgy érzi, hogy felkészült debütáló évére
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!