Buemi úgy érzi, hogy felkészült debütáló évére

A mezőny egyetlen újonca, Sebastien Buemi szerint felkészült bemutatkozó évére a Forma-1-ben, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű betöltenie a tavaly futamgyőzelmet szerző Sebastian Vettel megüresedett helyét a Toro Rossónál.

A mezőny egyetlen újonca, Sebastien Buemi szerint felkészült bemutatkozó évére a Forma-1-ben, jóllehet tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű betöltenie a tavaly futamgyőzelmet szerző Sebastian Vettel megüresedett helyét a Toro Rossónál.

Annak ellenére, hogy kiválóan teljesített az eddigi teszteken – nagyban annak köszönhetően, hogy csapata egyedüliként még a jóval nagyobb leszorító erőt generáló tavalyi autójával rótta a köröket – a svájci pilóta reálisan látja esélyeit az idei évre.

“A Forma-1-ben minden gyorsan változik, és Vettel fantasztikus munkát végzett az elmúlt szezonban” – mondta Buemi az STR4 mai bemutatóján Barcelonában.

“Természetesen mindig fejlődni szeretnénk, de majd meglátjuk, mik lesznek a lehetőségeink. Semmiképpen nem szeretnénk visszalépni. Észben kell tartanunk, hogy mit értünk el a tavalyi szezonban, és most, az új szabályokkal, várnunk kell, illetve reálisan kell látnunk esélyeinket, habár jelen pillanatban azt gondolom, remek munkát tudunk végezni.”

Buemi, aki a tavalyi évben a 6. helyen végzett a GP2-ben, már alig várja, hogy megtegye első köreit az új autóval Barcelonában. A svájci pilóta továbbá elmondta, egyelőre nem szeretne jóslatokba bocsátkozni az idei évet illetően, mert csak a szezonnyitón tudhatják meg, ki hol áll a mezőnyben.

“Túl korai lenne bármit is mondani. Ha az autó jó, akkor el szeretnénk érni valami jót, ha nem, akkor pedig megpróbáljuk kihozni a kihozható maximumot” – magyarázta. “Azonban célom, hogy harcba szálljak csapattársammal, bizonyítsak magamnak az egész szezonban.”

“Nagyon izgatott vagyok jelen pillanatban. Már alig várom, hogy vezethessem az új autót. Melbourne hamar eljön, ezen a héten tesztelünk, utána még lesz egy hetünk, és ennyi. Szóval már alig várom, hogy az autóban ülhessek” – folytatta Buemi, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy egyedüli újoncként kell helytállnia a mezőnyben 2009-ben.

“Ha az autóban ülsz, akkor nem számít, hogy te vagy-e az egyetlen újonc, avagy sem. Megpróbálok a lehető legjobban a munkámra koncentrálni, és ennyi. Higgadtnak kell maradnod, és arra kell összpontosítanod, hogy amit el akarsz érni. Azon nem szabad aggódni, hogy te vagy az egyedüli újonc.”

Bár sokak szerint a drasztikus szabályváltozások komoly segítséget jelenthetnek egy újonc versenyzőnek, Buemi úgy gondolja, hogy az ő esetében ez nem feltétlenül igaz, ugyanis az elmúlt hónapokban sokat dolgozott a tavalyi autóval, amihez már sikerült is hozzászoknia.

“Nem hiszem, hogy az idei évben előnyt jelentene számomra az, hogy mindenkinek újak lesznek az autók a merőben más szabályok miatt” – magyarázta a svájci pilóta, aki egyelőre még a KERS rendszert sem próbálhatta ki.

“Mindezt azért gondolom, mert rengeteg kilométert teljesítettem a régi autóval, így ha a szabályok maradtak volna, akkor az könnyítés lett volna számomra, mivel már hozzászoktam az autóhoz. Viszont ez mindenki számára azonos, így nem is kell rajta agyalni. Azon leszek, hogy a lehető legjobb munkát végezzem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!