Friss hírek

Büntetés-kisokos az Osztrák Nagydíjra

Módosul az időmérő edzés végeredményéhez képest az Osztrák Nagydíj rajtrácsa, miután négy versenyző is büntetésben részesült.


Módosul az időmérő edzés végeredményéhez képest az Osztrák Nagydíj rajtrácsa, miután négy versenyző is büntetésben részesült.

A hazai pályán versenyző Red Bull mindkét autójában motort cserélt, így Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat is 10-10 rajthelyes büntetést zsebelt be. Kvyatra osztották ki azt először, így a 18. helyről rajtolhatott volna, ha előtte még néhány versenytársa nem kap hasonló szankciót. Azonban Ricciardo, Fernando Alonso és Jenson Button büntetésével együtt az orosz végül a 15. pozícióból kezdheti meg a holnapi versenyt, míg Ricciardo – aki az időmérőn eredetileg 14. lett – a 18. rajtkockát foglalhatja el. Az ausztrál versenyző így nem tudja letölteni teljes büntetését, ezért bokszkiállása során plusz öt másodpercet kell majd a garázs előtt állnia.

Fernando Alonso tizenötödikként végzett az időmérőn, végül a 19. helyről rajtolhat a motor, a turbó, a hőenergia-visszanyerő rendszer, valamint a váltó cseréje miatti 25 rajthelyes hátrasorolás után. Mivel csak 4 helyes büntetést tud teljesíteni, ezért további bokszutca-áthajtásos szankció vár rá a versenyen.

Alonso csapattársa, Jenson Button a 17. pozíciót szerezte meg a kvalifikáción, azonban szintén 25 rajthelyes hátrasorolást kap a motor, a turbó, a hő-, valamint a kinetikus energia-visszanyerő rendszer cseréje miatt. Mivel ő sem tud ennyit visszalépni a rajtrácson, 10 másodperces stop-and-go büntetésben részesül, amelyet az első három kör során kell teljesítenie.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek