Friss hírek

Büntetés vár Verstappenre, de úgy érzi, „semmi sincs veszve”

3 rajthelyes büntetés tudatában várhatja a hétvégi Orosz Nagydíjat Max Verstappen, a holland pilóta azonban úgy érzi, semmi sincs veszve, és természetesen a győzelemért szeretne harcolni Szocsiban is.

Verstappent a Lewis Hamiltonnal történt monzai ütközés miatt büntették meg a versenyfelügyelők – a szombati időmérő után 3 rajthelyes büntetést kap majd, így legjobb esetben is csak a 4. pozícióból startolhat a versenyen.

„Az ember reflektálhat, ahogy akar, de sokkal fontosabb, hogy előre tekintsünk és tovább nyomjuk. Továbbra is úgy hiszem, hogy versenybaleset volt, de kaptunk egy 3 rajthelyes büntetést, amivel együtt kell most élnünk” – mondta a holland az Olasz Nagydíjon történtekkel kapcsolatban. „A monzai sok szempontból nem a mi versenyünk volt, de most már csak Szocsira fókuszálok.”

Bár Szocsiban eddig az évek során csak a Mercedes tudott nyerni, Verstappen abban bízik, idén esélyük lesz megverni az ezüstnyilakat.

„Nagyszerű volt másodikként célba érni ott tavaly, főleg, hogy a szocsi soha nem volt egy jó pálya számunkra. Idén versenyképesebbek vagyunk, és jobb csomaggal rendelkezünk, szóval érdekes lesz látni, mennyire leszünk versenyképesek ezúttal. Természetesen teljesen más lesz, mint Monzában, és úgy tűnik, eső is lehet ezen a hétvégén. A pálya és a vonalvezetés teljesen más a korábbi versenyekhez képest, szóval várom már, hogy visszatérjünk, és lássuk, mire leszünk képesek.”

A Red Bull versenyzője jelenleg élen áll az összetettben, előnye 5 pont Hamiltonnal szemben.

„A büntetés nyilván nem ideális, de semmi sincs veszve – én így állok hozzá. Ami az egyéni bajnokságot illeti, még sok verseny van hátra, és nagyon kicsi a különbség. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a hétvégéből, és dolgozni azzal a csomaggal, ami a rendelkezésünkre áll.”

3D-s animáción Hamilton és Verstappen balesete

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!