Büntetés vár Verstappenre? Reagált a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Büntetés vár Verstappenre? Reagált a Red Bull!

HIRDETÉS
A pletykákkal ellentétben a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon nem kell motorcserétől, illetve az azzal járó rajtbüntetéstől tartani a világbajnoki éllovas Max Verstappennek. Helmut Marko viszont nem zárta ki, hogy a szezonzárón kap majd egy friss erőforrást a holland.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing is pushed into position on the grid prior to the sprint ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2021 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A hét elején láttak napvilágot olyan hírek, melyek szerint a hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon Verstappen egy vadonatúj Honda-motort kap majd, hogy a Red Bull így próbálja meg ellensúlyozni azt a „rakétamotort”, amit Lewis Hamilton kapott még Brazíliában.

A Red Bull szóvivője a RacingNews365.com című lapnak cáfolta mindezt, leszögezve, hogy nem terveznek motorcserét.

Az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko viszont már árnyaltabban fogalmazott. Ő úgy nyilatkozott, Szaúd-Arábiában nem vállalnak be motorcserét, a szezonzárón viszont más lehet a helyzet.

„Jelenleg nincs tervben egy motorcsere Szaúd-Arábiában. Ha lesz ilyen, akkor Abu Dhabiban” – idézi az F1-Insider.com című lap Markót.

Verstappen jelenleg 8 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt Lewis Hamilton előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!