Friss hírek

Büntetés: Verstappen a mezőny végéről rajtol Szocsiban!

A mezőny végéről vág majd neki a vasárnapi Orosz Nagydíjnak a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen, miután csapata úgy döntött, új erőforrást épít versenyautójába.

A holland pilóta eleve rajtbüntetés tudatában érkezett meg Szocsiba, a Lewis Hamiltonnal történt monzai balesetben ugyanis őt találták vétkesnek, így a versenybírók 3 rajthelyes büntetéssel sújtották.

Azt is tudni lehetett már egy ideje, hogy Verstappennek idén szüksége lesz majd egy negyedik erőforrásra is, motorja ugyanis csúnyán megsérült a Brit Nagydíjon történt balesetben. Mivel egy idényen belül csak három motort lehet büntetlenül felhasználni, ez a lépés rajtbüntetéssel jár a Red Bull pilótája számára.

A Red Bull végül pénteken erősítette meg, az Orosz Nagydíjon vállalja be a motorcsere miatti rajtbüntetést, így már pénteken kicserélte Verstappen autójának erőforrását – a világbajnoki pontverseny éllovasa így a mezőny végéről vág majd neki a vasárnapi versenynek.

Az időjárás-előrejelzések szerint szombatra és vasárnapra is eső várható, ez pedig kétségkívül szerepet játszott a Red Bull azon döntésében, hogy már Szocsiban bevállalja a büntetést. Az orosz versenypályán ráadásul előzési lehetőség is kínálkozik, így Verstappennek talán könnyebb lesz majd felzárkózni a mezőny végéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!