Büntetése ellenére fontos szerep jutott Sainznak az időmérőn - F1VILÁG.HU

Büntetése ellenére fontos szerep jutott Sainznak az időmérőn

HIRDETÉS
Motorcsere miatt csak a mezőny végéről vághat neki a Forma-1-es Török Nagydíjnak Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig egy kicsit sajnálja, hogy nem tudta kihasználni a Ferrari remek tempóját a szombati időmérőn.
GP TURCHIA F1/2021 - SABATO 09/10/2021 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Carlos Sainz

A spanyol versenyző már az isztambuli hétvége előtt tudta, rajtbüntetést kap majd, amiért csapata egy vadonatúj, továbbfejlesztett erőforrást szerelt versenyautójába.

Az esős körülmények között viszont ennek ellenére fontos szerep jutott neki az időmérőn: azzal, hogy bejutott a Q2-be, elütötte a továbbjutás lehetőségétől Daniel Ricciardót, majd később némi szélárnyékkal segítette csapattársát, Charles Leclerc-t.

„Kár, hogy nem próbáltunk meg jobb köridőt futni, főleg az autó száraz pályás teljesítményét látva” – mondta a spanyol versenyző.

„Nehéz elfogadni, de ha a teljes képet nézzük, jobb, hogy most vállaljuk be a büntetést, és így jobb motorunk lesz a szezon hátralévő részére.”

„A tervünket tökéletesen teljesítettük ma. A Q1-ben kalkulált kockázatot vállaltunk, hogy kényelmesen bejussunk a Q2-be, és kiüssünk egy autót – és úgy alakult, hogy az épp egy McLaren lett.”

„A Q2-ben aztán a garázsban maradtam, és egy tökéletesen időzített stratégiával kimentem, hogy segítsem Charles-t egy kis szélárnyékkal, miközben ő a közepes keverékekkel próbálkozott.”

Sainz azt mondja, bízik abban, hogy a vasárnapi versenyen képes lesz beverekedni magát a pontszerzők közé.

„Holnap minden azon múlik majd, hogy az autó miképp viselkedik forgalomban, és hogyan tudunk átjutni a mezőnyön anélkül, hogy nagyon ártanánk a gumiknak. A tempó egész hétvégén biztató volt, szóval készen állunk arra, hogy előreküzdjük magunkat, amennyire csak lehet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!