Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Button: A Brawn visszavette vezető pozícióját

Button: A Brawn visszavette vezető pozícióját

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapata visszatért a mezőny élére, miután idei második kettős győzelmét aratta az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon, ahol igazából nem is volt ellenfele.

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapata visszatért a mezőny élére, miután idei második kettős győzelmét aratta az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon, ahol igazából nem is volt ellenfele.

Bár a tengerentúli futamok után azt állította, hogy a Red Bull a legerősebb alakulat a mezőnyben, Button úgy érzi, csapata visszavette vezető pozícióját.

“Eddig egy álom megvalósulása ez a szezon, hiszen még akkor is képesek vagyunk a győzelemre, mikor nehéz helyzetben vagyunk” – mondta a brit versenyző, aki negyedik győzelmével, toronymagasan vezeti a bajnokságot.

Button kezdetben tartott attól, mi fogja fogadni Európában, ahol szinte kivétel nélkül mindenki bevetette javítócsomagját. A brit versenyző azonban úgy gondolja, hogy új fejlesztéseik hozták a tőlük elvárhatót.

“A világ tetején érzem magam jelen pillanatban. A csapat fantasztikus munkát végzett, és ezzel a csomaggal ismét visszanyertük előnyünket, és köszönet a Mercedesnek, ugyanis nélkülük ez nem sikerülhetett volna.”

Button elárulta, hogy márkatársához hasonlóan, ő is három kiálláson volt, ám a csapat úgy döntött, menet közben változtat a stratégián, ami végül kifizetődött, és megelőzve Barrichellót, megnyerte a futamot.

“Mindketten azonos stratégiával vágtunk neki a versenynek, azonban a csapat nálam változtatott menet közben” – magyarázta a brit versenyző. “Azt hittük, hogy a három kiállás a gyorsabb taktika, így nem is voltam biztos abban, hogy jó döntés volt-e a váltás, mert mikor megtankolták az autómat, elég nehéznek éreztem.”

“Nem gondoltam volna, hogy Felipe és Sebastian elé jövök vissza, de sikerült. Minden erőmmel azon voltam, hogy megpróbáljak a lehető leggyorsabban hajtani” – folytatta Button, akinek extra löketet adott a hétvégi győzelem.

“Visszatérve Európába, győzni Barcelonában, egy olyan pályán, ami mindig is nehéz volt számomra, hatalmas szó, és még nagyobb önbizalmat ad a szezon további részére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!