Button a Ferrari feltámadásából merít erőt

A 2009-es év világbajnoka, Jenson Button szerint a Ferrari példája jól mutatja, mire lehet képes motorpartnerük, a Honda a 2016-os idény kezdete előtt. A brit nagy dolgokat vár a következő évben.


A 2009-es év világbajnoka, Jenson Button szerint a Ferrari példája jól mutatja, mire lehet képes motorpartnerük, a Honda a 2016-os idény kezdete előtt. A brit nagy dolgokat vár a következő évben.

A Ferrari 2014-ben kiábrándítóan szerepelt az F1-ben, az idei évre azonban olyannyira feljavult, hogy Sebastian Vettellel három futamot is nyerni tudott, ezzel a Mercedes legfőbb kihívójává avanzsált.

A Honda tavaly a McLaren partnereként tért vissza a száguldó cirkuszba, az újjáélesztett partnerség első éve azonban kudarcokkal teli volt, főleg a japán erőforrások gyengesége és megbízhatatlansága okán.

A felek azonban előrelépést várnak 2016-ra, Jenson Button pedig azt mondja, nem lehetetlen küldetést kell teljesíteniük – hiszen a Ferrarinak is sikerült jelentősen feljavulnia.

„Jó volt látni, ahogy felveszik a tempót” – mondta Button, aki idén az összetett 16. helyén zárt, legjobb eredménye pedig egy hatodik hely volt az idény során.

„Hallottam pletykákat, miszerint 100 lóerőt találtak a télen. Azt nem tudom, hogy ez igaz-e, vagy sem. De bármit is találtak, az jelentős volt, és számos alkalommal felvették a versenyt a Mercedesszel. Jó volt látni ezt.”

„Nyilván nekünk még nagyobb előrelépéseket kell tennünk, ha szeretnénk elérni ezt, de ez megvalósítható a télen.”

Bár az év során állítólag komoly nehézséget okozott a McLaren számára, hogy együtt dolgozzon a Hondával a kulturális különbségek miatt, Button nem tart attól, hogy ez problémát jelent majd télen.

„Azt gondolom, mindig is voltak problémák a két oldalon, de egyáltalán nem gondolom úgy, hogy a Hondát bármivel is vádoltuk volna. Sok problémánk volt idén. És amilyen gyorsan csak lehet, meg kell oldanunk őket, mert a következő szezon nincs messze.”

„Hosszú és kemény tél lesz, ugyanakkor izgalmas is, mert sok van még bennünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!