Button: A Honda az élcsapatokkal harcolhat 2009-ben - F1VILÁG.HU

Button: A Honda az élcsapatokkal harcolhat 2009-ben

HIRDETÉS

Jenson Button szerint a Honda Racingnek minden esélye megvan arra, hogy az élre kerüljön a következő idényben, miután megbízható források szerint a brit pilóta már alá is írta szerződését csapatával a 2009-es szezonra.

Jenson Button szerint a Honda Racingnek minden esélye megvan arra, hogy az élre kerüljön a következő idényben, miután megbízható források szerint a brit pilóta már alá is írta szerződését csapatával a 2009-es szezonra.

Button optimistán várja a következő évet, mert bízik benne, hogy a csapatvezető, Ross Brawn meghozhatja a várt sikert, és a japán alakulat közel kerülhet az élbolyhoz, jóllehet az idei évben borzalmasan gyenge.

“Természetesen minden teljesen más lesz, megváltoznak a szabályok, a gumik, és bevetésre kerül a KERS, azonban minden esélyünk megvan arra, hogy az élre kerüljünk” – mondta Button az Autosportnak Szingapúrban.

“Talán sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, hiszen az idei évben nagyon rosszul teljesítünk, azonban véleményem szerint jó esélyünk van arra, hogy felvegyük a harcot a legnagyobbakkal. Bízom benne, hogy ez lesz a helyzet.”

Button jelenleg is érvényben lévő szerződése az idei évben lejár a Hondával. Azonban a csapathoz közel álló források szerint a brit pilóta már meg is egyezett a vezetőséggel, és alá is írta szerződését a 2009-es idényre – amit vélhetően a két hét múlva megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon jelentenek majd be.

A Honda volt az első csapat, amely erőforrásait már teljes egészében a 2009-es autó fejlesztésére mozgósította, ami egyben azt is jelentette, hogy a jelenlegi versenygép javítómunkálatai nehézkesebben, vagy egyáltalán nem haladtak.

Button maga is bevallotta, hogy már az ő gondolatai is a 2009-es szezonon járnak, azonban cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint teljesen feladta volna az idei évet.

“A gondolataim már a jövő év körül forognak, de mikor beülök az autóba a versenyen, csakis arra koncentrálok, ahogy a lehető legjobban szerepeljek, máskülönben nem lennék biztonságban. Nem a következő évre koncentrálok. Mindig az adott futamra fókuszálok” – tette hozzá Button.

A brit versenyző szerződése azt is jelenti egyben, hogy Rubens Barrichello Forma-1-es jövője attól függ, hogy a Hondának sikerül-e megszereznie Fernando Alonso szolgálatait a 2009-es idényre.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!