Költségplafon-ügy

Button: A Honda még nem adhatja fel az idei évet

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button fontosnak tartja, hogy csapata ne álljon le idei versenygépe fejlesztésével, mert csak így érhetnek el sikereket a következő idényben.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button fontosnak tartja, hogy csapata ne álljon le idei versenygépe fejlesztésével, mert csak így érhetnek el sikereket a következő idényben.

A japán alakulat eddig borzalmasan teljesít az idei évben, amit az is bizonyít, hogy az eddig megrendezett tizenegy futam alatt versenyzői mindössze csak egyetlen pontot gyűjtöttek.

A legutóbbi Magyar Nagydíjon – ahol Button a tavalyi évben megszerezte első és eddig egyetlen futamgyőzelmét – is siralmas eredmény születet. Miközben Jenson egy technikai probléma miatt kiesett, addig csapattársa, Rubens Barrichello csak az utolsó pozícióban landolt az RA107-es modell borzalmasan gyenge teljesítménye miatt.

Hirdetés
 

Bár az lenne a logikus, ha a brackley-i bázisú csapat már most a jövő évi autójának fejlesztésére fektetné a legfőbb hangsúlyt, Button kijelentette, fontosnak tartja, hogy továbbra is az idei modellen dolgozzanak, mert csak így érhetnek el sikereket 2008-ban.

“További fejlődést kell elérnünk” – mondta a brit pilóta az ITV Sportnak adott interjújában. “Természetesen már megkezdtük a munkát jövő évi versenygépünkön, de fontos, hogy ne álljunk le az idei modell fejlesztésével, mert meg kell értenünk, mi okozza a problémákat, és hol tudunk fejlődni. Fontos számunkra az idei év, így fejlődést kell elérnünk még idén. Jó lenne, ha folyamatosan pontokat tudnánk szerezni a szezon hátralévő részében.”

A Honda mélyrepülése miatt Button pályafutása legnehezebb időszakát éli, azonban úgy véli, legalább csiszolhatja versenyzői tudását, mert hatalmas harcokat vívhat a középmezőnyben.

“Nem azt mondom, hogy ez életem legélvezetesebb szezonja, de élvezem a csatákat a pályán” – mondta. “Sokat tanultam az idei évben, nem is gondoltam volna, hogy ennyit tudok még tanulni, hiszen eddig nem kellett nagyon a középmezőnnyel csatáznom. Szinte minden egyes versenyen vérre menő csatákat vívok másokkal, amire nem volt példa a tavalyi évben. Mikor a középmezőnyben autózol, nem lehet nyugalmad, mindig történik körülötted valami, különösen egy esős versenyen. Sokat tanultam az idei évben, de megmondom őszintén, azért jobban szeretnék az élen autózni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Button: A Honda még nem adhatja fel az idei évet
Norris pénteken még azt hitte, ez lesz a legrosszabb hétvégéjük
Perez elárulta, mi volt a szingapúri győzelem kulcsa
Leclerc nem akarta megkockáztatni az előzést Perez ellen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!